Bingöl'de halk koşusu düzenlendi

BİNGÖL'de bu yıl ikincisi düzenlenen geleneksel halk koşusu, renkli görüntülere sahne oldu. 3 kategoride düzenlenen yarışmaya, yaklaşık 550 yarışmacı katıldı. 64 yaşındaki eğitim ve toplum gönüllüsü Semiramis Karaaslan da slikosiz hastalığına dikkat çekmek için koşuya katıldı.

Haberler 13.05.2018 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl Belediyesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri l Müdürlüü ile l Atletizm Temsilcii tarafndan halk kousu düzenlendi. Koabiliyorken Ko sloganyla yaplan 3 kilometrelik yar, 3 kategoride yaklak 550 yarmac katld. ehir stadyumundan balayarak, kent merkezindeki Valilik binas bahçesine kadar devam eden kounun ardndan bir açklama yapan

Bingöl Belediye Bakan Yücel Barakazi, Bu yl ikincisini düzenlediimiz geleneksel halk kousunu tamamladk. Deiik kategorilerde vatandalarmz kotu. Fark kategorilerde ödüllendirilmeler de yapld. Bu etkinlik hem spor kültürünü, hem de sosyalleme açsndan Bingöle ciddi bir katk salayacaktr. Bu yarmann Türkiyenin sporuna, salna ve toplumsal dayanmasna vesile olacana inanyoruz. nallah yapacamz spor faaliyetleri de Bingölde spor anlayna katkda bulunur. Malumunuz modern toplumlarda insanlarn ikayet ettii konulardan biri de hareketsizlik ve bundan kaynakl hastalklardr. Bu anlamda, böylesi etkinliklerle farkndalk oluturabiliyorsak ne mutlu bize. Bundan dolay bu etkinlie ilgi gösteren sporcu arkadalara, paydalarmza, görevli personellere ve katkda bulunan herkese teekkür ederiz.diye konutu.

64 YAINDA, SLKOZS HASTALARI çN KOTU

Slikozis hastalna dikkat çekmek amacyla kouya katlan 64 yandaki eitim ve toplum gönüllüsü Semiramis Karaaslan ise yapt açklamada, Silikozis hastalar için kotum. Onlarn umudu olmak için kotum. Gençlerimiz kouyor, kadnlar kouyor, yallarmz kouyordiye konutu.

Katlmc kategorisinde ödül alan Karaarslan, hediye çekini silikozis hastalarna armaan edeceini söyledi.

Yarmada, erkekler ve kadnlar kategorisinde birincilere 700, ikincilere 500, üçüncülere 300 lira, 35 ya üstü erkekler ve kadnlar kategorisindeki birincilere 400, ikincilere 300, üçüncülere ise 200 lira ödül hediye çeki ve madalya verildi. Tüm kategorilerde ilk 20ye giren katlmclara da madalya verildi.

Ana Sayfaya Git