Bingöllü sporcuların hedefi boccede dünya zirvesi

Antalya'da düzenlenen Petank Türkiye Şampiyonası'nda birinci olan Bingöl Bocce Erkek Takımı, başarılarını dünya şampiyonluğuyla taçlandırmayı hedefliyor.

Haberler 02.06.2022 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antalyann Kemer ilçesinde, nisan aynda düzenlenen Petank Türkiye ampiyonasnda 4 oyuncuyla katlan Bingöllü sporcular, erkek takm kategorisinde 73 takm arasndan birinci olmay baard.

Kentte 2009 ylnda kurulan bocce takm 120 lisansl sporcuyu bünyesinde barndryor. Ulusal ve uluslararas birçok yarmaya katlarak çeitli baarlar elde ettiler. Takmdaki örenciler, spor sayesinde kötü alkanlklardan uzak durarak, hem sporda hem de derslerinde baarl oldu. Bocce takm, Gençlik ve Spor l Müdürlüü bahçesinde, antrenör Serkan Varol eliinde çalmalarna devam ediyor.

Antrenör Varol, AA muhabirine, petankn metal toplarla kum, çakl, toprak, çim türü zeminlerde farkl kategorilerinde oynanan bocenin bir bran olduunu söyledi. Bocce sporunun Bingölde bilinirliinin az olduunu ancak elde ettikleri baarlarla bu sporun tannmaya baladn anlatan Varol, kentte ilk olarak einin bu spor brannda görev yapt okulda balattn kaydetti.

Gençlere bocce sporunu sevdirmeye çaltklarn dile getiren Varol, öyle konutu: Bocce sporuyla çocuklarmz tantrrsak çamzn en büyük skntlarndan biri olan dijital zorbaln önüne geçebiliriz. Ben ona zorbalk diyorum çünkü dijital ekran, telefon, tablet, bilgisayar ve televizyon ekran banda saatlerce gençlerimiz zaman tüketiyorlar. Bunun yannda bocceyi empoze ederek çocuklarmz buraya çekiyoruz. Bocceyi çok büyük efor sarf etmeden yaptklar zaman aileler biraz daha sempatiyle bakabiliyor. Oynadktan sonra sanki evinin önünde oynar gibi 1-2 saat zaman harcyor ve gidip evde çok rahat dersini çalabiliyor. Bu büyük bir avantaj.

Bocce sporunun kendine has dezavantajlar olduunu da ifade eden Varol, Olimpik bir bran olmadndan biraz dezavantajlar var, bilinirlii az ama okul sporlaryla birlikte gelimekte olan, tabandan gelen saysal bir çounluk var. nanyoruz ki ileride daha iyi bir noktaya gelecek ve iyi yerlerde olacak. dedi.

Bocce sayesinde öz güven eksikliimi yendim

Musap Burkankulu, bocce sporu sayesinde öz güven eksikliini yendiini söyledi.

Geçen yl dünya 3. olduunu ve hedefinin dünya birinciliini elde etmek istediini olduunu aktaran Burkankulu, unlar kaydetti: Bu sporla Türkiye ampiyonu ve milli sporcu oldum. Türkiyeyi temsil ediyorum. Bundan sonraki hedefim Türkiye ampiyonalarnda derece yapmaya devam etmek ve milli takma girmek. Bu sporun çok fazla katks oldu bana. Bu spora baladmdan beri hayatmda çok ey deiti. Özgüven eksiklii vard spor sayesinde onlar yendim. Boccedeki baarm derslerime de yansd bana katks çok fazla oldu.

Bu spor sayesinde kötü arkada ortamnda uzaklatn dile getiren Enes Özek de 6 yldr bu sporla uramaktaym. Geçen sene Fransada düzenlenen ampiyonada, çeyrek finalde ayak ihlali yüzünden dereceyi kaçrdm. Bundan sonraki hedefim inallah daha çok üstüne katarak birincilie yürümek. Bu sporla daha iyi yerlere geleceimi gördüm ve spora devam ediyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git