Bir kulaçla değişen hayatlarını madalyayla süslediler

Tekirdağ'da yüzmeyle tanıştıktan sonra sosyalleşip engellerini aşan özel sporcular, katıldıkları çeşitli organizasyonlarda elde ettikleri derecelerle değişen hayatlarını madalyayla taçlandırdı.

Haberler 19.08.2019 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tekirda Gençlik ve Spor l Müdürlüünün yüzme kurslarna baladktan sonra yüzmeyi örenen özel sporcular Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafndan düzenlenen çeitli ampiyonalara katld.

Sporculardan Ataberk Yücel yüzmede 8 Türkiye ampiyonluu ile Avrupa dördüncülüü elde ederken, Fatma Nur Yldrm farkl stillerde elde ettii derecelerle 33 madalya kazand, Berfin Gülah Papakç ise Türkiye ampiyonluunun yan sra farkl stillerde 30 madalya için kürsüye çkt.

Avrupa ampiyonasna katlma hayalimiz var

Yüzme antrenörü Anl Bulut, yapt açklamada, sporcularnn çok çalt ve ampiyonalarda emeklerinin karl elde ettikleri güzel dereceler aldklarn söyledi.

Bulut, engelli çocuu olan ailelerin çocuklarn yüzmeye getirmelerini beklediklerini ifade ederek, öyle konutu:

çocuklarn getirip suyla tantrsnlar. Ailelerin herhangi bir çekincesi olmasn. Yüzme özel çocuklara çok iyi geliyor. Yüzmeye balayp tamamen engelinden kurtulan sporcularmz da var. Su, bedensel ve zihinsel engelli çocuklara çok iyi geliyor. Ataberk, Fatma Nur ve Berfinden çok memnunuz, çok güzel dereceler elde ettiler. nallah ileride de Avrupa ampiyonasna katlma hayalimiz var.

Yüzmeyi iyi ki de örenmiim

Down sendromlu Fatma Nur Yldrm ise yüzme antrenörü ve annesinin desteiyle ksa sürede yüzmeyi örendiini, katld yarmalarda farkl stillerde 33 madalya kazandn aktard.

Yldrm, Türkiye üçüncülüü bulunduunu ve hayalinin ay-yldzl mayoyu giymek olduunu belirterek, Yüzmeye 5 yanda baladm sonra da brakmadm. Kursa gelmeye baladm ve hocam sayesinde daha çok sevdim. lk geldiimde hocam beni suya att. Ondan sonra mücadele ederek yüzmeyi örendim. Hocam beni suya attnda bouluyorum zannettim ama sonra yüzmeyi iyi ki de örenmiim dedim. ifadelerini kulland.

Kendime daha çok güvenmeye baladm

Tekirdada Sevgi Evlerinde kalan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu sporcusu Berfin Gülah Papakç da yüzmeyle tantktan sonra kendisine daha çok güvenmeye baladn dile getirdi.

Papakç, hiçbir engelin baarya engel olmadn ifade ederek, Yüzmeye 4 yl önce hocamn yönlendirmesiyle baladm. Bugüne kadar katldm ampiyonalarda yaklak 30 madalya kazandm. En son katldm yarmada da Türkiye ampiyonu oldum. Yüzmeyi çok seviyorum ve milli takma gitmek istiyorum. diye konutu.

Aileler engelli çocuklarn eve kapatmasn

Mental engelli milli sporcu Ataberk Yücel de yüzmeye 8 yl önce baladn belirterek unlar kaydetti:

Üç yl önce milli takma girdim. Orada katldm Avrupa ampiyonasnda dördüncü oldum. Türkiyede düzenlenen yarmalarda ampiyonluklarm var. Aileler engelli çocuklarn eve kapatmasn. Ben havuzda yüzüyorum. Bütün insanlarla barm. Engellileri eve kapatarak bir baar elde edemezsiniz. Onlar sporla tantrp, sporda baar elde ettirmeye çaln.

Ana Sayfaya Git