Bir şehrin hayalleri Amedspor'un elinde

Tam 13 yıldır Türkiye’nin en üst iki liginde yer almayan Diyarbakır’ın bu özleme son vermesini bekleyen binlerce genç nüfus Amedspor’un şampiyonluğuna odaklanmış durumda. Kalan 8 maçın tamamı bu hayali gerçekleştirmek için final havasında olacak.

Haberler 14.03.2024 - 12:47 Son Güncelleme : 14.03.2024 - 13:04

Tam 13 yıldır Türkiyenin en üst iki liginde yer almayan Diyarbakırın bu özleme son vermesini bekleyen binlerce genç nüfus Amedsporun şampiyonluğuna odaklanmış durumda. Kalan 8 maçın tamamı bu hayali gerçekleştirmek için final havasında olacak.

BİR NESİL HASRETLE YETİŞTİ

Geçmişte Diyarbakırsporla 5 kez Süper Lige yükselme sevinci yaşayan ve yine Diyarbakırsporla uzun yıllar TFF 1.Ligde temsil edilen bölgenin kalbi Diyarbakır, tam 13 sezondur Türkiyenin en üst iki liginde yer almıyor.

Bir nesil adeta Süper Lig ve 1.Lig görmeden yetişti. Türkiyenin en genç nüfuslarından birine sahip olan Diyarbakırda ve bölgede milyonlarca genç bu tutkuyla yanıyor. Amedsporun maçlarına binlerce genç akın ediyor, coşku ve tutkuyla takıma destek veriyor.

Üst liglere olan özlemin son bulmasını isteyen şehirdeki halk ve esnaf kesimi de takımın bunu başarması halinde bu durumun kentin ekonomisine ve yaşamına, geleceğine inanılmaz katkılar sağlayacağını düşünüyor.

ŞEHİR ŞAMPİYONLUĞA İNANIYOR

Diyarbakırspordan sonra oluşan boşluğu doldurmaya çalışan Amedspor,lider olduğu 2.Lig Kırmızı Grupta şampiyon olup 1.Lige yükselmek için kenetlenmiş durumda. Sokaktaki simitçiden şehrin her köşesindeki esnafa kadar herkes o sene bu sene diyor.

Takımın ortaya koyduğu pozitif futbol, sezonun ikinci yarısında elde ettiği farklı galibiyetler ve tüm bileşenlerin kenetlenmesi bu inancı artırıyor.

Bu hafta Pazar günü saat 14.00da başlayacak maçta Ankarada Etimesgut Belediyesporla karşılaşacak olan Amedspor, kalan 8 maçın 4ünü kendi sahasında ve 4ünü deplasmanda yapacak.

Haber: İsa İPEK

Ana Sayfaya Git