Bisiklet tutkunları Erciyes’te kara meydan okuyacak

Kış sezonu boyunca birbirinden renkli aktiviteler ile adından söz ettiren Erciyes Kayak Merkezi, bu kez de bisiklet tutkunlarını kar üzerinde bir araya getirecek. Yüzden fazla bisikletli, Tekir Pisti’nde, dağ bisikleti ile karlı parkurda pedal basacak.

Haberler 09.03.2018 - 12:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ulusal ve uluslararas organizasyonlarla adndan söz ettiren Erciyes Evrensel K Sporlar ve Turizm Merkezi, sporu ve elenceyi bir araya getirerek misafirlerine alternatif etkinliklerle keyifli vakit geçirme imkan salyor. Geçtiimiz hafta sonu Ford Snowboard Dünya Kupasna ev sahiplii yapan Erciyeste adrenalin dolu faaliyetler hz kesmeden devam ediyor. 2017 ylnda Erciyes A.. tarafndan ilk kez gerçekletirilen Erciyes Snow Downhill MTB Challenge, 11 Mart Pazar günü ikinci kez adrenalin ve heyecan tutkunlarn bir araya getirecek. Türkiyenin ilk da bisiklet park ile Erciyes Bike Park dünya downhill bisiklet haritasna Türkiyeden ilk giren parkur olmas açsndan dikkat çekiyor. Dünya genelinde bisiklet merakllarnn en çok takip ettii PinkBike, TrailForks, Bike Magazin web sayfalar üzerinden tantmlar yaplan organizasyon, önümüzdeki yl Uluslararas Da Bisikleti Federasyonu ibirlii ile gerçekletirilerek global boyut kazanacak.

Erciyes Danda 2 bin 200 metredeki Tekir Kap gondol teleferikle bisikletlerini 2 bin 470 metreye çkaracak müsabakaclar gondol üst istasyondan start alacak ve kayak pistinde aa doru yüksek adrenalinle süzülecek. stanbul, Ankara, zmir, Bursa ve Adana bata olmak üzere Türkiyenin farkl ehirlerinden etkinlie katlacak bisikletliler üç farkl kategoride bir birileriyle mücadele edecek. 14 ile 17 ya aras çocuklar, 18 ile 29 ya aras gençler ve 30 ya üzeri bisikletlilerin katlabilecei aktivite için Erciyesin www.kayserierciyes.com.tr internet sitesinden müracaat etmek yeterli.

11 Mart Pazar günü gerçekleecek etkinlikte biti çizgisine ilk ulaan bisikletçinin büyük ödülü kazanaca yarta, 3 bin TL para ödülü ve çeitli hediyeler verilecek.

Ana Sayfaya Git