Bitlisli para tekvandocu Nurcihan, gözünü dünya şampiyonluğuna dikti

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşayan Para Tekvando Milli Takımı sporcusu Nurcihan Ekinci, yarın İstanbul'da başlayacak 9. Dünya Para Tekvando Şampiyonası'nda Türk bayrağını göndere çektirmek istiyor.

Haberler 11.12.2021 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Küçük yata yüksekten düme sonucu sol kolunu kaybeden milli sporcu, 8 yl önce öretmenin yönlendirmesi sonucu tant tekvandoda bugüne kadar katld ulusal ve uluslararas birçok yarmada derece elde etti.

Ankarada 6 Austosta düzenlenen Türkiye ampiyonasnda birinci, eylül aynda stanbulda gerçekletirilen Para Tekvando Avrupa ampiyonasnda ise 3. olan Nurcihan, 9. Dünya Para Tekvando ampiyonasna katlmaya hak kazand.

Tekvando Milli Takm Antrenörü Sezer Köksal gözetiminde günde çift idman yapan Nurcihan, ampiyonada altn madalya kazanarak, baarlarna bir yenisini eklemeyi hedefliyor.

2024 olimpiyatlarna katlmak istiyorum

Milli sporcu Nurcihan Ekinci, AA muhabirine yapt açklamada, eylül aynda katld Avrupa ampiyonasnda yaad talihsizlik sonucu altn madalya kazanamadn ve 3. olduunu söyledi.

Yarn balayacak Dünya ampiyonas nedeniyle heyecanl olduunu belirten Nurcihan, Sabah kondisyon, akam da taktik antrenmanlar yapyorum. Güzel bir sonuç elde etmeyi umuyorum. Bu ampiyona için antrenörümle büyük emek verdik. Umarm benim günüm olur. Dünya ampiyonasn güzel bir dereceyle sonuçlandrmak istiyorum. Olimpiyatlara gidebilmemiz için puana ihtiyacmz var. Bu puanlar almak için dereceler elde etmemiz gerekiyor. dedi.

2020 Tokyo Olimpiyatlarna gidemediini ancak 2024 Paris Olimpiyatlarna katlmay hedeflediini aktaran Nurcihan, bu sayede yllardr verdii emeklerin karln alm olacan aktard.

Sporun hayatna güzellikler kattn, yarda brakt üniversite eitimine devam ettiini dile getiren Nurcihan Ekinci, öyle konutu:

Engelim bana engel deil. Belki daha önce zihin engeli olarak önüme taklyordu ama bedenimdeki bir eksiklik bana engel deil. Bu ksm atm. Asl engel zihindedir, bedende deil. Sporun birçok eyin üstesinden geldiini biliyorum. Aamadmz her ey bizim için bir engeldir. Gelin baaramadmz her eyi birlikte baaralm, atlatamadmz bütün engelleri birlikte atlatalm. Bu spor veya sanatla alabilir. Bütün engellerimle 2024 olimpiyat için mücadele edeceim. Bütün tekmelerimi 2024 olimpiyat için atacam.

Ana Sayfaya Git