Bitlis'te kayak heyecanı

Bitlis'te kar seviyesinin istenilen düzeye ulaşmasıyla kış sezonuna hazır hale getirilen Erhan Onur Güler Kayak Merkezi'ne vatandaşlar ilgi gösteriyor.

Haberler 18.12.2016 - 13:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin en fazla kar ya alan illeri arasnda bulunan Bitliste, kayak sezonu açld.

Kar seviyesinin yeterli seviyeye ulat Erhan Onur Güler Kayak Merkezinde hafta sonunu frsat bilen kayakseverler, uzun bir aradan sonra kayak yapmann keyfini yaad.

Merkezin müdürü Refik Avar, gazetecilere yapt açklamada, yaz mevsiminde çalma yürüterek tesisi ka hazr hale getirdiklerini söyledi.

Karn yeterli seviyeye ulamasyla tesiste kayak sezonunu açklarn ifade eden Avar, Halkmz ve kayakseverleri tesiste kayak yapmaya davet ediyoruz. u anda tesisimizdeki kar seviyesi çok iyi durumda. Bir metrenin üzerinde kar bulunuyor. Bu da kayak için istenilen seviyedir. dedi.

- Dezavantajl 150 çocuk kayaa balatlacak

Avar, Bitlis Valiliince uygulanacak proje kapsamnda il merkezi ve ilçelerindeki dezavantajl 150 çocuun kayaa balatlacan ifade ederek, Bu proje önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek. Gerekli malzeme temini yaplarak kurslar balatacaz. Bitliste yeni kayakçlar yetiecek. diye konutu.

Snowboard antrenörü Cengiz Kürem de vatandalar merkezde kayak yapmaya davet etti.

Kentte kayak sezonunun açlmasyla merkezde 24 sporcunun katlmyla Snowboard l Birincilii Yarmas düzenlendi.

Yarmada Mehdi Aysal birinci, Yusuf Uluta ikinci, Eser Kurt üçüncü oldu. Dereceye girenler sporcular, Türkiye Kayak Federasyonunun belirleyecei tarihlerde Erzurumda yaplacak bölge yarlarnda Bitlisi temsil edecek.

Ana Sayfaya Git