Boks ile başladı wushu kung fu şampiyon oldu

Wushu kung fu sporuyla Elazığ'ın ilk şampiyonu olan Lara Pınar Avcı (17), yakaladığı başarının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan babasının da tayin fikrini değiştirdi. Avrasya Balkan Şampiyonu olan genç sporcu, şimdi daha büyük başarılara imza atmak için aksatmadan antrenmanına devam ederken, annesi de her antrenmanda ona destek oluyor.

Haberler 29.08.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Wushu kung fu sporuyla Elazn ilk ampiyonu olan Lara Pnar Avc (17), yakalad baarnn ardndan, Türk Silahl Kuvvetlerinde görev yapan babasnn da tayin fikrini deitirdi. Avrasya Balkan ampiyonu olan genç sporcu, imdi daha büyük baarlara imza atmak için aksatmadan antrenmanna devam ederken, annesi de her antrenmanda ona destek oluyor.

Elazda 2016 ylndan sonra tannan Wushu Kungfu sporunda ilk meyvesini ald. Kentin ilk ve tek wushu kung fu sporcusu Lara Pnar Avc (17), Ankarada yaplan Avrasya Balkan Open Wushu Kung-Fu ampiyonas 45 kilo sanda kategorisinde 572 sporcu arasnda ampiyon oldu. Genç sporcu yakalad bu önemli dereceyle antrenörü ve ailesine büyük mutluluk yaatt. Öyle ki Türk Silahl Kuvvetleri bünyesinde görev yapan babas Larann baarsnn ardndan tayin hakk olmasna ramen bu hakk kullanmayarak kznn baarsna odakland. Her antrenmana annesi Derya Avc ile birlikte gelen baarl sporcu, ailesinin güvenini boa çkarmak istemiyor.

Benim geleceim için tayin istemediler

Wushu kung fu sporuna 2.5 yl önce balad kaydeden Lara Pnar Avc, Aktivite amaçl balamtm. Evdeydim sürekli, hocalarm beni kefetti ve yetenekli olduumu söylediler. Üç ay kendimi gelitirdikten sonra bölgesel maçlara çktm. lk maçmda yenildikten sonra daha çok hrslandm. Hrslandkça daha çok baar elde ettim. Bölge maçlarna yeniden çktm ve ampiyon oldum. Antalyada Türkiye 2.si oldum. Daha çok çaltm ve Ankarada Balkan ampiyonu oldum. Ailem her zaman destekçim. Babam bizden uzakta görev yapyor. Onun güvenini boa çkarmayarak, gururlandrmak hedefindeyim. Bu sene tayin olmamz lazmd ama benim geleceim için tayin istemediler. Hocalarma ve aileme çok teekkür ediyorum. Her zaman destekçilerim oldu dedi.

Bu sporun kendisine kazandrd en önemli eyin öz güven olduunu anmsatan Avc, Bu spor sosyallememi salad. Zaten salona da annemle birlikte geliyoruz. Hem sosyalletim, hem de içime kapanklktan kurtuldum. Benim için çok güzel bir ey ifadelerini kulland.

Kznn her antrenmanna destek için gidiyor

Kznn baarlarnn kendisini gururlandrdn dile getiren anne Derya Avc (40), Onun her zaman yannda, destekçisiyiz. Bu destee de devam edeceiz. Eimin görevinden dolay bizim tayin durumumuz var. Belirli bir süre burada kalp, baka bir ehre gitmek zorundaydk ama kzmz için tayinimizi erteledik. Srf kzmz daha iyi yerlere gelebilsin diye. Bütün ailelere buradan bir mesaj göndermek istiyorum. Özellikle kz çocuklarn spora tevik etsinler. Erkek sporu diye kzlarn salonlardan almasnlar. çok baarl kzlarmz var, aileleri destek vermedikleri için salonlara gelemiyorlar. Ben ailelere, unu söylemek istiyorum.Kzmla ben bütün antrenmanlara geliyorum, gidiyorum. Bölgelere, ehirler aras maçlara gidiyorum. Bütün aileler evlatlarna destek olsunlar. nanyorum ki çok baarl sporcular çkp Türk bayran göndere çekeceklerdir eklinde konutu.

Elazn ilk milli sporcusu olacak

Laray kefeden anl Ylmaz Spor Kulübü Antrenörü Tarkan Ylmaz (42) ise, Wushuyu Elazda gelitiriyoruz. Lara salona ilk geldiinde amac bokstu. Kendisine baktk daha esnek bir yapya sahip olduunu gördük ve wushuya yönlendirdik. Sporcumuzla ilgilendik, maçlara götürdük. Bu yl Antalyada derece yapt, Ankarada 1. oldu. Elazn ilk milli sporcusu olarak tarihe geçeceine inanyoruz. Ailesi çok destek veriyor. çocuklarn bize emanet ettiler. Biz de sahip çkmaya çalyoruz. Her zaman destekçisiyiz dedi.

Ana Sayfaya Git