Boks tarihinde bir ilk; maç anında saç kesimi

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç: ''Boks tarihinde bir ilk ama, saçının kestirilmesi doğru bir karardı. Olası bir sakatlık hakem tarafından engellendi''

Haberler 12.02.2018 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Boks Federasyonu tarafndan ilk kez düzenlen Türkiye Spor Toto Boks Ligi karlamalarnda, spor tarihinde görülmesi zor olan bir olay yaand. Karlamann hakemi maç durdurdu ve kenar yönetimine, Sporcunuzun saçlar gözlerini kapatyor, kesin eklinde talimat verdi.

Spor Toto Boks Ligi ilk hafta maçlarn lider bitirmeyi baaran Beikta Boks Takmndan dün 56 kiloda ringe çkan Nurettin Ovatn saçlar gözünü kapatyor diye kesildi.

56 kiloda mücadele eden Beikta Boks Takm sporcusu Nurettin Ovat, Malatya Turgut Özal Boks Kulübü sporcusu Gökhan Aydn ile kar karya geldi. Nurettin Ovatin ikinci raundunda saçlar sürekli gözünü kapatnca maçn orta hakemi karlamay durdurdu. Sporcular köesine gönderen orta hakem smail Sürhan, Beikta kenar yönetimine makas getirin ve sporcunuzun perçemlerini kesin. Maça konsantre olamyor ve görmesini engelliyor diye talimat verdi. Makas getirilen ve perçemleri kesilen Ovat, saç kesiminin ardndan maça devam etti ve müsabakay 5-0 kazanan taraf oldu.

Türkiye Boks Federasyonu Bakan Eyüp Gözgeçin de izledii karlamada yaanan saç kesimi gülümelere neden olurken, Gözgeç, Bu olay spor tarihinde bir ilk oldu. Ancak maçn hakemini kutlamak gerekiyor. Kendisinin dikkati sayesinde belki de büyük bir sakatlk engellenmi oldu. Saçn kestirmesi doru bir karard diye konutu.

Ana Sayfaya Git