Bozovalı çocuklar kanoda adlarından söz ettiriyor

Şanlıurfa'da İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılan Bozova Belediyesinin kano takımı, aldığı başarılarla adından söz ettiriyor.

Haberler 09.07.2018 - 12:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski Bozova Belediye Bakan Zeynel Tan terör soruturmas kapsamnda tutuklanmasnn ardndan çileri Bakanlnca 1 Ocak 2017de bakanla vekaleten görevlendirilen Bozova Kaymakam Zekeriya Göker ve ekibi, birbirinden önemli hizmetlere imza att.

çocuklarn ve gençlerin kötü alkanlklar yerine spora yönelmesini salayan Gökerin giriimleriyle bir yl önce Gençlik Hizmetleri ve Spor lçe Müdürlüü eitmenleri tarafndan Atatürk Barajnda çocuklara kano eitimi verilmeye baland.

çounun daha önce ismini dahi bilmedii bu sporu ksa sürede örenen çocuklar, bu sayede Türkiyeye açlmann mutluluunu yayor.

Takmn kurulmasnn ardndan geçen bir yllk sürede takm halinde üçüncü olan Bozoval çocuklar, bireysel kategorilerde de çeitli dereceler elde etti.

Baarlaryla çileri Bakanlnn da dikkatini çeken çocuklar, Bakanlk tarafndan hazrlanan Görevlendirme yaplan belediyelerde, ehirlerle beraber çocuklar da nefes ald isimli ksa videoya konu oldu.

Yaklak 90 çocuun eitim ald takm, Eskiehirde Türkiye Kano Federasyonu tarafndan düzenlenecek Kano Türkiye Kupas yarlarna hazrlanyor.

Ksa sürede yürüttüümüz çalmalarla baarlar elde ettik

Bozova Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Zekeriya Göker, AA muhabirine yapt açklamada, belediyeyi devraldktan sonra ilçede çocuklara yönelik sadece bir spor kulübünün faaliyet gösterdiini, bunu artrmak için çalmalara baladklarn söyledi.

lçede çocuklarn ilgi gösterdii branlarda kulüpler kurduklarn belirten Göker, atl durumda olan belediye spor kulübünü de aktif hale getirerek oluturduklar kano, atletizm, dart, badminton ve voleybol takmlaryla baarlar elde ettiklerini dile getirdi.

lçenin Atatürk Baraj kenarnda yer almas dolaysyla çocuklar su sporlarna yönlendirdiklerini anlatan Göker, Kano takmmzda u anda 90 sporcumuz var. 2017 ylnn mays aynda baladmz bu sporda, geçen yl çocuklarmz bireysel kategoride 2 Türkiye üçüncülüü, takm olarak da yine üçüncülük elde ettik. Bu yl da katldmz yarmalarda sporcularmz bireysel olarak Türkiye dereceleri kazand. dedi.

Göker, Eskiehirde düzenlenecek yarmalara 30 sporcu göndereceklerini, çocuklarn tamamnn yarmayacan ancak kenti gezip görmelerini salamak amacyla sayy yüksek tuttuklarn söyledi.

çocuklarn ald baarl sonuçlarn ksa sürede ses getirdiini ve ilçenin tannrln artrdn vurgulayan Göker, öyle konutu:

Ksa sürede yürüttüümüz çalmalarla baarlar elde ettik. çileri Bakanl da dier bakanlklarmz da bizim bu baarmzdan haberdar oldular. çocuklarmzn kano sporundaki baars sayesinde çou kii Bu Bozova neresi diye soruyor. Öyleki Türkiye üçüncüsü olduumuzda yllardr bu sporda baar salam takmlar çok ard. Siz çok ksa süre içerisinde Türkiye üçüncülüünü alyorsunuz, bu nedenle Bozovay Antalyada, Egede deniz kenarnda sanan insanlar var. Bozovay duymayan insanlar var. Bozova, anlurfann irin, Fratn kenarndaki muhteem bir ilçesi. Böyle bir potansiyeli var, çok ükür bu da gün yüzüne çkmaya balad.

çocuklarmz da kanocu yapn

Gençlik Hizmetleri ve Spor lçe Müdürü Nesih çiftçi de ilçenin konumu dolaysyla çocuklar için en ideal sporun su sporlar olduunu ve bu yönde çalmalar gerçekletirdiklerini belirtti.

çiftçi, geçen yl balayan eitimlere katlmn ksa sürede çok arttn vurgulayarak, çocuklarn kano sporuna balamas kendilerini ifade yetilerini ortaya çkard. Bat illerinde aileler çocuklarmz futbolcu olsun diyor ama Bozovada baz ailelerimiz bizim çocuklarmz da kanocu yapn diye bavuru yaptlar, bilerek çocuklar bize getirdiler. Böyle giriimler bizim ve hocalarmzn çok houna gitti, mutlu olduk. Ailelerimizin bu bilinci, hocalarmzn gayretiyle inallah çocuklarmz yakn zamanda daha fazla Türkiye derecelerinde, milli takmlarda yer alacaklardr. diye konutu.

çok güzel ve heyecanl

Türkiye üçüncülüü bulunan sporculardan Ali Kemal Sarar ise kano sporunu daha önce hiç bilmediini ancak ald eitim sayesinde ksa sürede örendiini söyledi.

Sarar, ismini dahi bilmedii sporu çok sevdiini ifade ederek, öyle devam etti:

Ben kano sporunu arkadalarmdan duydum ve ne olduun tam olarak bilmeden gelerek örenmeye baladm. Baktm çok güzel ve heyecanl bir spor, devam etmeye baladm. Geçen yl baladm kanoda, Türkiye, üçüncülüü, dördüncülüü ve beincilii elde ettim. çok severek yaptm için ksa sürede güzel dereceler aldm. lk yarmda Türkiye beincisi oldum ve daha sonra dier baarlar elde ettim.

Elif Ranya çiftçi de kanoyla tant için çok mutlu olduunu ve bu sporu severek yaptn belirtti.

çiftçi, Kaymakammz ve müdürümüz sayesinde bu sporu örendik ve turnuvalara katlmak için çeitli illere gittik. Gittiimiz illeri görme ve gezme frsat bulduk. Yöneticilerimize çok teekkür ediyorum. Onlar olmasayd ne kano sporunu tanrdk ne de baka ehirlerdeki yarmalara gidebilirdik. u an kano yaptm için kendimi çok ansl hissediyorum çünkü bu imkana sahip olamayanlar da var. diye konutu.

Ana Sayfaya Git