Bu parkurda şampiyonluk!

Muş'un Bulanık ilçesinin Erentepe beldesinde yaşayan milli atlet Esra Doğan (17), evinin bahçesinde kendi imkanlarıyla oluşturduğu engelli koşu parkurunda yarışlara hazırlanıyor.

Haberler 05.10.2019 - 11:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu Spor Lisesi örencisi Esra Doan, 19 Ekimde Sakaryada düzenlenecek Avrupa ve Balkan Kros Milli Takm Seçmeleri ile ilerleyen aylarda yaplacak yarlara hazrlanmak için evinin önünde engel parkuru oluturdu.

Hafta içi ehir Stadnda Atletizm Milli Takm Antrenörü Emel Koçlardann gözetiminde antrenmanlarn sürdüren genç sporcu, hafta sonlar da evinin bahçesinde sandalye, el arabas ve hayvanlara saman verilen tekneyle oluturduu engelli kou parkurunda çalyor.

Evinin önündeki parkurda antrenman yapan Esray izleyen anne ve babas da kzlarna Haydi Esra diyerek destek oluyor.

Milli atlet, antrenmandan sonraki zamanlarn da ev ilerinde ailesine yardm ederek geçiriyor.

ki bin metre engellide 28 Nisanda Antalyada Kulüpler Yldzlar Türkiye ampiyonasnda birinci, 12 Haziranda Ankarada Türkiye Yldzlar ampiyonasnda ikinci, 14 Temmuzda stanbulda Balkan Yldzlar ampiyonasnda ve 21 Eylülde Portekizde Kulüpler Gençler Avrupa ampiyonasnda üçüncü olan Fenerbahçe Kulübü sporcusu Esra Doan, 19 Ekimde Sakaryada yaplacak Avrupa ve Balkan Kros Milli Takm Seçmeleri ile ilerleyen aylarda düzenlenecek yarlar için youn bir ekilde çalyor.

- Annem ve babam antrenman yaptmda gelip beni izliyor

Esra Doan, 3 yl önce atletizme baladn ve bu sporu çok sevdiini söyledi.

Hafta sonu evine geldiini, anne ve babasna ev ilerinde yardmc olduunu ifade eden Esra, öyle konutu:

Yarlarda 2 bin metre engelli kouyorum. Köyde engel olmad için kendi imkanlarmla evin önünde sandalye, el arabas ve hayvanlara saman verilen tekneyle engel oluturup üstünden atlyorum. Annem ve babam antrenman yaptmda gelip beni izliyor ve destekliyor. çok daha iyisini yaparsn. diyorlar. Düz alanlarda da kouyorum. Erkek kardeim bazen bana elik ediyor, beraber kouyoruz. Onlar bana güveniyor, ben de kendime güvendiim için daha iyi dereceler elde ediyorum. Annem ve babam bana her zaman destek veriyor.

- Ülkemi ve ay-yldzl bayram temsil etmek istiyorum

Birçok yarta kotuunu, ailesinin ve antrenörünün kendisine büyük destek verdiini belirten milli sporcu, unlar ifade etti:

19 Ekimde Sakaryada düzenlenecek Avrupa ve Balkan Kros Milli Takm Seçmelerinde derece elde edip madalya almak istiyorum. Ardndan her sporcu gibi ben de olimpiyatlara gidip derece almak istiyorum. Ülkemi ve ay-yldzl bayram temsil etmek istiyorum. Hafta içi Mu ehir Stadnda çift antrenman yapyorum. Sabah ve akam 18 kilometre kouyorum. Emel Koçlardan antrenörüm gözetiminde yarlara hazrlanyorum.

Baba Haydar Doan ise Kzm milli sporcudur. Üç yldr spor yapyor. Esra ile gurur duyuyorum. Her zaman Esrann arkasndaym ve destekliyorum. diye konutu.

Anne Medine Doan da kznn her zaman yannda olduklarn anlatt.

- Koçlardan: Antrenmanlarn hiç aksatmyor

Antrenör Emel Koçlardan, Esrann birçok yarta iyi derece aldn belirterek, unlar söyledi:

Esra ile youn çalyoruz. Esra, hafta içi Mu ehir Stadnda antrenmanlarn sürdürüyor. Esra engel koularnda yer alyor. Evinin önünde kendi imkanlaryla el arabas, sandalye ve hayvanlara saman verilen tekne ile engel parkuru oluturmu. Günün belli saatlerinde parkurda antrenman yaparak yarlara hazrlanyor. Esra hafta sonu eve gittiinde antrenmanlarn da aksatmyor. Evde bile olsa antrenmanlarn disiplinli bir ekilde devam ettiriyor.

Ana Sayfaya Git