Bülent Korkmaz: Hazır olmak için en az 4 hafta gerekli

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, "Fiziksel yeterlilik için hazırlanmak en az 4 hafta gerekli" dedi.

Haberler 10.04.2020 - 01:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Teknik adam Korkmaz, koronavirüs salgn nedeniyle Süper Lige verilen arada Demirören Haber Ajansna (DHA) açklamalarda bulundu. u anki durumun sezon ba hazrlklarna döndüünü dile getiren Bülent Korkmaz, futbolcunun iinin takm antrenman hareketli kou olduunu dile getirdi.

BLM KURULUNUN AçIKLAMALARI çOK ÖNEML

Süper Ligin tekrardan balayabilmesi için Bilim Kurulu kararnn önemine vurgu yapan Korkmaz, Ligin balamas için Bilim Kurulunun karar çok önemli. Onlarn söylemlerine göre hareket etmemiz lazm. Virüsü onlar takip ediyor ancak net bir söylem yok. Salkl bir ekilde ligin balamas için bilim adamlarnn söylemleri ne olursa benim için o geçerlidir. Oradan gelecek bilgilere göre hareket edeceiz diye konutu.

HAZIR OLMAK çN EN AZ 4 HAFTA GEREKL

Lige verilen arann ardndan youn bir idman programnn içine gireceklerini belirten Korkmaz, Haziran banda oynanacak gibi söylemler var ama bunlar söylemek bence doru deil. Bilim Kurulu bu durumla ilgili net bir tarih veremiyor. 19 Martta en son antrenman yaptmz tarih. u anda 20 günü geçmi. u anki durum sezon ba hazrlklarna göndü gibi. Evde antrenmanlar yaplyor da, futbolcunun ii takm antrenman, toplu antrenman ve hareketli kou. Evde ise kou bandnda stabil kou yaplyor. Fiziksel yeterlilik için hazrlanmak en az 4 hafta gerekli. Hafta içi ve hafta sonu maç temposunda oynatabiliriz deniliyor ancak orada da futbolcularn psikolojik anlamda nasl etkilenildiini biliyorlar m? Markete gidince kardan gelen birini görünce bile yol deitiriyoruz. Temasa dikkat etmeliyiz diyorlar. Bunun psikolojik olarak yaratt durumu da göz önünde tutmak gerekiyor. Fiziksel yeterlilii belki halledersin ama psikolojik anlamda nasl halledeceksiniz. TFF, Bilim Kurlu ile iletiim halinde ama net bir karar yok belirsizlik var, UEFA bile net karar verememi açklamasnda bulundu.

FUTBOLCULARIN BU DURUMDA NE HSSETTKLERN ANLAMAK ZOR

Futbolcularn psikolojik olarak nasl olduunu lig balaynca daha iyi anlayacaklarn dile getiren Korkmaz, Bizim için tedirginlik sadece virüsten dolay bir kayglanma olur. Bunu hiç yaamadk. Lige Mart aynda ara veriyorsunuz ve tekrar Haziranda balatlmas konuuluyor. Yaklak 2 buçuk ay. O yüzden bir ey söylemek zor. Antrenman bile yok, sadece iletiim kuruyoruz ve evden çalmalar sürüyor. Net bir cevap vermek zor. En ksa zamanda her ey düzelirse ondan sonra göreceiz. 51 yandaym ilk kez böyle bir ey yayorum. 32 senedir bunun içerisindeyim ancak böyle bir durum hiç yaamadm. Oyuncularn u anda ne hissettiklerini anlamak çok zor. letiim halindeyiz ancak onlarla yüz yüze gelince nasl olduklarn anlayacam eklinde konutu.

PLANLAMA YAPMAK ZOR

Yaanacak süreçle ilgili gelecek sezon planlamasnn da belirsiz olduunu dile getiren Korkmaz, Gelecek sezonu da tabii ki etkileyecek. Planlama, hazrlklar ve transferi etkileyecek. zlettiimiz, takip ettiimiz oyuncular var. ncelemeler yapyoruz ama transfer sezonu ne zaman açlacak ne zaman bitecek onu bilmiyorsun dolaysyla gelecekle ilgili plan yapamazsn ki. zlediimiz oyuncularn geçmi maçlarn takip ediyoruz. Bir planlama yapmak çok zor diye konutu.

Ana Sayfaya Git