Burak Yılmaz: Bu dönemde para pul konuşacak insan değilim

Burak Yılmaz, hakkında çıkan haberlerle ilgili, “Dünya böyle bir durumdayken, ülke sıkıntıdayken, ölülerimiz varken ben parayla ilgili konuşacak bir insan değilim. Böyle yapan bir insan varsa, vicdansızdır. 5-6 gün önce başkanı gördüğümde, kontratla alakalı konuşamadım. Geçmişe dair yüklü bir alacağım vardı, onu ileri tarihe erteledim. Bu dönemde para pul konuşacak bir insan değilim. Ben böyle gündeme gelmek istemiyorum” dedi.

Haberler 24.04.2020 - 23:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beiktan tecrübeli ismi ve takm kaptan Burak Ylmaz, siyah-beyazl kulübün sosyal medya hesabnda açklamalarda bulundu Ramazan ayn kutlayarak konumasna balayan 34 yandaki golcü, Herkese hayrl ramazanlar. Her ey gönlümüzce olsun. Bu illet, bu hastalk inallah bu ay ile birlikte gidecektir. Dier ülkelere nazaran güvenli bir ülkeyiz, bunu görüyoruz. Ne olursa olsun bir can bile vermek bizim için büyük üzüntü verici. Vefat edenlere Allahtan rahmet diliyoruz. Ne kadar tedbirli, güvenli ülke olsak da bir can kayb bile bizim için üzüntü verici. Sayn Bakanmzn iyi bir takipçisiyim. Bu dönem kontrol alnyor gibi hissediyorum. Ama yine de tedbiri elden brakmayalm. Hayatmda ilk defa bu kadar evdeyim. Bunun da ayr bir güzellii var aile ve çocuklar için. imizi çok özledik. Psikolojik olarak çok yorulduk. natla evde kalmamz gerekiyor, biz de bunu yapmaya çalyoruz. Hayatlarmzn ne kadar deerli olduunu anladk. Stadmz, taraftarmz zaten çok özledim. Sevdiimiz insanlarla bir kahve içmenin deerini anladk ifadelerini kulland.

BEKTALILIIM BABADAN GELYOR

Siyah-beyazl ekibe transfer olduu ilk dönemi de anlatan deneyimli forvet, Beiktallm babadan geliyor. Babam da Beikta formas giymiti. Bana da formay giymek, kaptanlk yapmak nasip oldu. Antalyaspor ile lige çktmz zaman bakan beni çarp, Fenerbahçe, Galatasaray, Beikta ve Trabzonspor seni istiyor, sen nereye istiyorsan oraya vereceim dedi. Dedim ki Bakanm Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor ile görümenize gerek yok, beni Beiktaa verin dedim. Menajerim geldi, ona da Beiktaa gitmek istiyorum dedim ve geldim. Böyle bir Beiktallm var benim. Sergen hoca da benim kendisine olan ayr hislerimi bilir. Onunla da burada bulutuk, mutluyuz. nallah, hocamz da çok baarl olacaktr. Sürekli irtibattayz hocalarmz eklinde konutu.

TRABZONSPOR, BEN TEKRARDAN TÜRK FUTBOLUNA KAZANDIRDI

Trabzonsporun kendisini yeniden Türk futboluna kazandrdn, onun için formay öptüünü belirten Burak Ylmaz, Benim forma öpme fotoraflarm var, onlar dolayor. Beiktatan, Fenerbahçeden ve Eskiehirspordan gönderilmitim. Hoyrat bir zaman geçirmitim. O zaman televizyonda spor program izliyordum. enol hoca Trabzonspora gelmiti. Canl yayn bitti, telefon çald. Arayan enol hocayd. Seni alacam ama kiminle görümem gerekiyor dedi. Trabzonspor beni tekrardan Türk futboluna kazandrd. Belki de 2nci Lige gidecek bir adam alp, beni futbola kazandrdlar. Galatasaray beni Avrupa çapnda bir oyuncu yapt. O yüzden bunu saklayamam. Onlarn da formasn öpmüümdür. Ama 2 camia da benim Beiktal olduumu biliyordu diye konutu

BU DÖNEMDE PARA PUL KONUACAK NSAN DELM

Son günlerde hakknda çkan haberlerin gerçei yanstmadn, Bakan ya da herhangi bir yöneticiyle para konumadn söyleyen Burak Ylmaz, geçmie dair büyük bir alacan da ileri bir tarihe ertelediini ifade etti. Ylmaz, öyle devam etti:

1 haftadr her uyandmda arkadalar Bu, bunu yazm deyip haberleri okuyorlar. Ben de cevap verme gerei duydum. Dünya böyle bir durumdayken, ülke skntdayken, ölülerimiz varken ben parayla ilgili konuacak bir insan deilim. Böyle yapan bir insan varsa, vicdanszdr. 5-6 gün önce Bakan gördüümde, kontratla alakal konuamadm. Geçmie dair yüklü bir alacam var onu ileri tarihe erteledim. Bakanm bu dönemde benden yana bir ey varsa her zaman sizinleyim dedim, oturup konuuruz dedim. Alacaklarm ileriye erteledim. Bu dönemde para pul konuacak bir insan deilim. Ben böyle gündeme gelmek istemiyorum. Geçmite de böyle bir ey olmutu. Yüzde sfr hatalydm, futbolu braktktan sonra açklayacam onu da. Bana güzel yaklald takdirde hiçbir zorluk çkarmayacamn da bilinmesi istiyorum. Ben kaptan olarak elimi tan altna koyarm. Bundan sonraki haberler; Burak gol atamad, kötü oynad, olsun. Para ile gündeme gelmek istemiyorum.

HAZRAN SONUNA DORU BALAYABLRZ

Futbola verilen arann, ampiyonluk ve düme yarna büyük etki edeceini belirten Burak Ylmaz, Arkadalarmzla konuuyoruz, ligin biteceini gördük. Ne kadar performans verilecek, ampiyonu, küme düen takm etkileyecek bir salgn var. Biz de antrenmanlara baladk. Hazr olmaya çalyoruz. Evde bisikletler var. Fit kalmaya çalyoruz. Ancak evde fit kalma gibi bir durum yok. Futbol baka bir oyun. Hazirann sonuna doru balayacamz düünüyorum. Austosta da dier sezon balar. Tekrardan böyle bir ara verilirse bizim vücutlarmz bunu kaldramayabilir. Bu lig balad, ara verilir, bir sezon ba daha geçirmemiz skntl olabilir dedi.

NÖNÜ BENM çN çOK BAKA

nönü Stadyumunun kendisi için çok baka olduunu dile getiren tecrübeli golcü, u ifadeleri kulland:

Tabii ki de gelimesi gerekiyordu. Beikta, ilerleyen senelerde bunun da üstüne çkacaktr. Stadyumu tklm tklm yapacak bir taraftarmz var. ler iyi gidiyorsa, öndeysek o gün o maç kazanrsn, kazanmama ihtimalin yok. Taraftarlar birlikte daha özgüvenli oynuyorsun. Ben hayatmda böyle bir taraftar görmedim, göreceimi de zannetmiyorum. Ama iler kötü gidiyorsa, malupsan tam tersi olabilir. Benim hayatm boyunca gördüüm en güzel taraftar, stadyum. Bana bunu daha önce sorduklarnda nönü demitim. Boateng geldiinde çok zevk alacaksn dedim. Arkadalarm söylüyor, anlattlar dedi. Farkl olacak dedim ben de. Maçtan sonra gelip, bana, Bu kadarn beklemiyordum, burada kalmak istiyorum dedi. Stadyumumuz bambaka

NKOUDOU ÖZEL BR OYUNCU

Kevin NKouodunun takmn neeli isimlerinden biri olduunu söyleyen Burak Ylmaz, öyle konutu:

NKouodu çok temiz, güler yüzlü bir çocuk, iyi bir futbolcu. çok hzl, çabuk, sürekli çalm atabiliyor. Ben ona öyle taklyorum. Antrenmanlarda gol atp, asist yapyor. Ben de Maçta yapmyorsun diyorum. Özel bir oyuncu, ya da genç, iyi iler yapabileceini düünüyorum. Birbirimizi özledik. yi ilikilerimiz var. Sohbet gruplarmz var, sürekli konuuyoruz.

VAR SSTEM FUTBOLUN DOASINA AYKIRI

VAR sisteminin futbolu kötü yönde etkilediini belirten Ylmaz, Ben VAR sisteminin futbolu kötü yönde etkilediini düünüyorum. Kararlar için, finale giden pozisyonda kontrolü iyi görünüyor ama oyunu souttuunu düünüyorum. Hele tartmal bir kararda hakem giderse orada 5 dakika geçiyor. VARa gidip hata yapan da oluyor. O zaman anlalabilir olmuyor. VAR tartlr hale getiriyoruz. Gol atyoruz, ofsayt veriyor. Sonra VARdan gol karar geliyor. Sonrasnda ne yapaym, nasl sevineyim. Tribünlere mi koaym. VAR, futbolun doasna aykr. Oyuncuyu oyun içinde negatifletiren bir sistem. Üstüne bir de VARda hata yapmak, tartlr hale getiriyor. Hakemlerden sorumluluu alm oluyoruz. O zaman VAR da kontrol eden bir ey olmas gerekiyor ifadelerin kulland.

çNDE HASTALIKLARIN çIKMASI çOK NORMAL

çinde yaad dönemdeki tecrübelerini de aktaran siyah-beyazl futbolcu, deplasman seyahatlerinin uzunluuna dikkat çekti. Burak Ylmaz, çinde çok enteresan eyler yeniyor. Merak ettiim için onlarn pazarna gittim, oke oldum. Hastalklarn çkmas çok normal. Orada yaam birisi olarak, çinden daha çok hastalk geleceini düünüyorum. Tarzlar, kültürleri o. Ben oraya gittiimde açm, tercümanm, oförüm, fizyoterapistim vard. Orada en büyük zorluk deplasmanlard. Uçakla en yakn deplasman 3-4 saat sürüyordu. Bir deplasmana gittik 6 saat. Saat farknda zorlandm. Milli takmdan dönüte, izine geldiimde jet lag oluyordum. Futbol anlamnda; taraftar olarak, ekonomik olarak geliime açk ülke. Biz 60 bin kiiye oynuyorduk. Deplasmandaki maçlarda en az 30 bindi. Futbolu çok seviyorlar. Onlara sayg duyuyorum ama Türk insann yaayabilecei bir yer deil. Türkiyeye dönüüm oradaki artlarmdan dolay deildi, ailemi özlemitim onun için döndüm eklinde konutu.

ARTIK AKLIMDA HOCALIK VAR

6 ay öncesine kadar teknik direktörlük düünmediini, ancak u anda aklnda olduunu söyleyen Ylmaz, 6 ay öncesine kadar hocalk aklmda yoktu. Ancak Türkiyenin en büyük hocalaryla çaltm. Yabanc birçok büyük isimle çaltm. HBakan Kasapolunun TFF ve Süper Lig kulüp bakanlaryla toplants balad

Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolunun Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bakan Nihat Özdemir ve Süper Lig kulüplerinin bakanlaryla video konferans yöntemiyle yapt toplant balad.

Toplantda Gençlik ve Spor Bakan Yardmclar, genel müdürler ve üst düzey yetkililer de hazr bulundu.

Bakan Kasapolu, toplantnn açl konumasnda birlik ve beraberlik içinde güzel eyler baaracaklarn belirterek, Bugün deerli kulüp bakanlarmz ile bir aradayz. Bu süreçte defaten hem TFF bakan ile yöneticileri hem de Kulüpler Birlii Vakf bakanmz ile görüüyoruz. Ortak gayeye hizmet eden görümeler yapyoruz. Kulüp bakanlarmzn bu görümeye dahil olmas bizler için mutluluk verici. dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnnn tüm dünyada insan hayatn tehdit etmeye devam ettiine dikkati çeken Kasapolu, Türkiye olarak Sayn Cumhurbakanmzn vizyonuyla, onun güçlü liderliiyle bu mücadeleyi en etkin ekilde ortaya koyan ülkelerden biriyiz. Bu süreçte ülkemizin ortaya koymu olduu performans tüm dünyaya model olacak bir performans. Salk altyapsndan, salk ordusuna, ülkemizin imkanlar dünya için bir örnek. ifadelerini kulland.

Gençlik ve Spor Bakanl yurtlarnda, yurt dndan gelen baz sporcular misafir ettiklerini dile getiren Kasapolu, koronavirüs salgn sebebiyle birçok uluslararas organizasyonun ertelendiini hatrlatarak, unlar kaydetti:

nallah bu süreci hep birlikte daha güçlü ekilde atlatacaz. Salgndan etkilenen deerli arkadalarmza da geçmi olsun temennilerimi iletmek istiyorum. Spor da bu süreçten etkilenen alanlardan bir tanesi. Ülkemizde pek çok branta spor organizasyonlar ertelendi. Bugünlerin geçeceine, selamete ve sala ulaacamza inanyoruz. Bu umudu diri tutmamz gerek. Bu sinerji, dua ve birliktelik ile bugünleri aacaz. Tüm kurumlarmza, bata canla bala çalan salk çalanlarna can gönülden teekkür ediyorum. nallah virüsün yol açt fiziki ve psikolojik tahribat hep birlikte aacaz. Spor bir rehabilitasyon, beraberlik arac, ifa kayna olarak hepimiz için önemli bir imkan. Bu noktada siz deerli kulüplerimize önemli sorumluluklar düüyor. Gerek ahsm, gerek çalma arkadalarmla bu süreçte yannzda olduumuzu ifade etmek istiyorum. nallah ortak aklla bu sürecin, en güzel ekilde tekrar sporla buluma noktasnda bizleri güzel bir sonuca götüreceine inanyorum.

- Hepimiz için asl olan liglerin tamamlanmasdr

Bakan Kasapolu, liglerin durumuyla ilgili, Hepimiz için asl olan, liglerin tamamlanmasdr. Bu yolda da Bilim Kurulu bata olmak üzere, salk kurulularmzn yönlendirmeleri, salk otoritelerinin, uluslararas kurumlarn yaklamlar çok önemli bir rehberdir. Bir sporcumuzun saln, bir maça ya da organizasyona deimeyeceimizi en bandan beri ifade ediyoruz. Salk her eyin banda gelen çok önemli bir unsur. O yüzden bu sürecin ortaya çkard negatif etkileri, ilgili spor camiamzdaki paydalarn karlat negatif etkileri görüyoruz. Sorunlar net bir ekilde tehis etmek, bundan sonraki süreçte de bu sorunlarn üzerine gitme sorumluluu bizlere düüyor. eklinde konutu.

Kulüplerin ksa vadeli çözümler yerine birtakm yeni yaklamlar benimsemesi gerektiini anlatan Kasapolu, Futbolumuz, spor camiamz adna, idari, mali ve sportif anlamda yaplanlar deil, yaplmayanlar, yeni yaklamlar hep birlikte ortaya koymalyz. Önemli olan bu süreci nasl frsata çevireceimiz. Bu sürecin Türk sporu açsndan tüm paydalaryla bir irtifa kayb deil, bir kazanm olmasn istiyoruz. Kulüplerimizin, federasyonlarmzn bu süreci iyi analiz etmesi gerektiine inanyoruz. Kulüplerimiz ile federasyonlarmzn mali, idare ve sportif anlamda yaadklarn, pandemi sonrasnda elimizdeki kaynaklarn verimli kullanlmas yönünde sorumlu gördüümüzü, bundan da mutlu olduumuzu belirtmek istiyorum. deerlendirmesinde bulundu.

Altyaplarn bundan sonraki süreçte daha da önemli olacan vurgulayan Kasapolu, sözlerini öyle sürdürdü:

Bundan sonraki süreçte ithal, ikame, da bamllk yerine, üretim yapmadan tüketmek yerine, yeni anlaylar hepimiz için önemli bir frsat. Bakanlk olarak son yllarda temel stratejimiz, üretim ve altyap üzerine kurulu bir strateji. thal eden deil ihraç eden bir ülke konumunda olmak. Spor açsndan da bir inanc ve eylemi ortaya koymamz gerekiyor. Gerçekletirdiimiz çaltayda en önemli gündem maddesi buydu. Nasl ülke olarak teknoloji, tarm, ekonomi, salk ve savunmada milli bir bak açsndan, kalknma anlayndan bahsediyorsak, ayn konunun futbol için, spor için de olmas gerektiine inanmamz gerek. Kovid-19 dünya tarihinde eine rastlanmam bir salgn. Bu salgn sonras pek çok konu farkl düzeyde seyredecek. Nasl bugün milli bir mücadele veriyorsak, salgn sonrasnda da bir mücadele bizleri bekliyor.

- Camiamzn sabrlar takdire ayandr

Bakan Kasapolu, kulüplerin yaayaca skntlarla ilgili Hazine ve Maliye Bakanl ile dier kurumlarla istiarelerin devam ettii vurgulad.

Amatör branlara yönelik gayretlerin devam ettirilmesi, güçlendirilmesi adna çalmalar hep birlikte sürdürdüklerini aktaran Kasapolu, sözlerini öyle tamamlad:

Bununla birlikte Sayn Cumhurbakanmzn da çok ama çok önem verdii amatör branlarn, amatör branlara yatrm yapan kulüplerimizin desteklenmesi noktasnda, vergi iadesi, stopaj iadeleri ile bu zararlarn sübvanse edilmesi yönündeki kanun çalmas geçtiimiz aylarda gerçekletirildi. Bunun üzerine de Hazine ve Maliye Bakanlmz ile olan prosedürü ve yol haritasn ortaya koyma adna çalmalar hzl bir ekilde gerçekleiyor. nallah en ksa süreçte bu konudaki nakit aknn balayacan sizlere ifade etmek istiyorum. Bu süreçte kulüplerimizin, camiamzn sabrlar takdire ayandr. Hepinize teekkürlemi iletiyorum. nanyorum ki buradaki herkesin ortak derdi Türk sporu, sporcusu ve bu anlamda baarnn sürdürülebilmesi. Bu amaç dorultusunda sizlerle beraber olmaya devam edeceiz. Su akar yolunu bulur. Bundan kimsenin üphesi olmasn. Rabbim birlik ve beraberliimizi daim klsn. Toplantmz hayrlara, bereketlere vesile olsun.

Açl konumasndan sonra Bakan Kasapolu, TFF Bakan Özdemir ve kulüp bakanlaryla fikir alveriine balad. Kalan bölümü kapal gerçekletirilen toplant devam ediyor.epsinden bir eyler alp, not ettim. Futbol sonrasnda da artk aklmda hocalk var. enol hoca ile de ufak ufak konuuyorum. Ancak Burak Ylmaz, u anda futbola konsantre olmu durumda. Futbolun içinde mutlaka kalacam. Ama yorumcum ama yönetici ama hoca olarak. Baz büyüklerim hocalk yapabileceimi düünüyorlar. imdi ben de düünüyorum diye konutu.

BRAZ KLO ALDIIMI DÜÜNÜYORUM

Karantina döneminde evde nasl vakit geçirdii sorulan tecrübeli forvet, öyle cevap verdi:

Yemek yapmay severim ama yapamam, bilmiyorum. Kitap okuyorum, play-station oynuyorum. Yemekle aram çok iyi. Ben biraz kilo aldm düünüyorum. Bugünden itibaren orucuz. Hem dinen hem fiziken kendimizi temizlemeye çalyoruz. Bol bol kitap okuyorum. çocuklarla vakit geçiyorum. Günlerimiz böyle geçiyor.

Ana Sayfaya Git