Bursaspor son 23 sezonun en kısır dönemini yaşıyor

Bu sezon ligin en fazla net gol pozisyonu kaçıran takımı olan Bursaspor, son 23 sezonun gol yönünden en kısır dönemini yaşıyor. Ligin en az gol atan ekibi konumundaki yeşil beyazlı ekip, bir türlü gol sorununu çözemedi.

Haberler 18.05.2019 - 01:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Spor Toto Süper Ligde kümede kalma mücadelesi veren Bursaspor, 19 Mays Pazar günü Bursa Büyükehir Belediye Stadyumunda Göztepe ile kritik bir maça çkacak. Galip gelmesi halinde ligde kalma adna önemli bir avantaj yakalayacak yeil beyazl ekibin, sezon genelinde rakiplerine üstünlük salad maçlarda bu durumu tabelaya yanstamad görülüyor.

32 haftas geride kalan ligde yalnzca 26 kez gol sevinci yaayan Bursaspor, 18 takm arasnda en az rakip fileleri havalandran ekip konumunda yer ald. Küme dütüü 2003/04 sezonunu dahi 40 golle tamamlayan Bursa temsilcisi, böylelikle Süper Ligde bu sezon da dahil olmak üzere son 23 sezonunun gol yönünden en ksr dönemini yayor. Buna karn yeil beyazl ekip, sezon genelinde en fazla net gol pozisyonu kaçran da takm konumunda. 56 net gol pozisyonundan yararlanamayan Bursaspor, bu alanda zirvede bulunurken; gol sorununu bir türlü çözemedi.

SANTRFOR OYUNCULARI HAYAL KIRIKLII YARATTI

Bursasporda santrfor oyuncular ise bekleneni veremedi. Diafra Sakho ve Umut Nayir, 3er gol kaydederken; takmn en golcü ismi ve ayn zamanda orta saha oyuncusu olan Aytaç Karann 6 golü dikkat çekti. Devre arasnda takma geri çarlan Kubilay Kanatszku da Bursaspor formasyla bu sezon golle tanamazken; takmdan ayrlan dier santrforlar Tomas Necid ve Bogdan Stancu da gol sevinci yaayamad. Genç oyuncu Ali Akman da süre almamasna karn dahil edildiinde Bursaspor, sezon genelindeki 6 santrfor oyuncusundan yalnzca 6 gol katks alabildi.

REKORLAR KIRDII MAçLARI KAZANAMADI

Bursaspor, rakip kalede hücum etkinliini artrd maçlar da kazanamad. 24 kez ile sezonun en yüksek ut att maçnda rekor kran yeil beyazl ekip, evinde Kasmpaaya 2-1 malup oldu. Yine en fazla ut att ikinci maç olan Bursadaki Akhisarspor mücadelesinde 20 utunda sadece 2 isabet salayan yeil beyazl ekip, sahadan golsüz eitlikle ayrld. Sezon genelinde 32 maçn 19unda rakibinden daha fazla topla oynayan Bursaspor, bu mücadelelerin ise yalnzca 4ünde galibiyete ulat.

Öte yandan en fazla süre alan ilk 10 oyuncu arasnda santrfor oyuncusunun bulunmamas ise dikkat çekti.

Ana Sayfaya Git