Bursaspor Teknik Direktörü Koşukavak: Savunma yapmak, küçülmek değildir

TFF 1’inci Lig’in 15’inci haftasında deplasmanda Altınordu ile karşılaşacak olan Bursaspor’da hazırlıklar devam ediyor. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’ndeki antrenman öncesinde teknik direktör Yalçın Koşukavak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haberler 12.12.2019 - 01:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Giresunspor karsnda çok erken geriye dütüklerini ve hücumu daha dikkatli oynamalar gerektiini belirten deneyimli çaltrc, Aslnda kontrollü oynayabilsek belki rakibin baz hücum aksiyonlarn kesebilirdim ama öyle kazansaydm eletirilecektim. O ekilde tatmin olmuyor insanlar. Oyunun savunma ve hücum tarafn dikkatli oynamanz gerekiyor. çok erken geriye dütük, bireysel hatalar yaptk. 3-0 olunca tekrardan bir reaksiyon vermek beni sevindirdi. Kazanmak esassa, yatak yorgan giderek kazanlmyor. Artk daha iyi anlaldmz düünüyorum. Savunma yapmak küçülmek deildir. Bunu kabul etmek lazm dedi.

SAKN OLMAK LAZIM

Ligde karlaacaklar Altnordunun ciddi bir rakip olduunu vurgulayan Koukavak, Üretkenlik olarak da ciddi bir takm. Genç oyuncular var. Uzun zamandr birlikte oynuyorlar. Bu ligde kolay maç yok. Her maç zor ama bu gerçei kabul etmeliyiz öncelikle. 26 puana çkp devre arasna daha iyi girebilirdik ama kaybedilmi bir ey yok. Bu yol, uzun bir maraton. Sakin olmak lazm diye konutu.

BURSASPORUN MENFAATN DÜÜNMEK ZORUNDAYIM

Transfer konularna da deinen Koukavak, u an bunu konumann zamansz olduunu dile getirdi. Sürekli oyuncu izlediini ancak önceliklerinin Bursasporun menfaatleri olduunun altn çizen deneyimli teknik adam, son günlerde gündeme gelen Jires Kembo konusuna dair Jires konusunda herhangi bir giriim olmad, ben de sosyal medyadan duydum. O günkü artlara bakmak lazm. lk olarak Bursasporun menfaatini düünmek zorundaym. Transfer olur olmaz ama kulübün geleceini düünmek daha doru görülerini paylat.

AL AKMAN, ÜLKE FUTBOLUNA KATKI SALAYACAK

Futbolcularn özveride bulunduunu kaydeden Koukavak, Selçuk ahinin, Kubilay Kanatszkuun ineyle oynadn belirterek, oyuncularn zaman zaman hata yapabileceklerini ifade etti. Koukavak, Ali Akmann performansna ilikin ise, nallah 90 dakika oynayacak konuma gelecek ve ehre, ülke futboluna katk salayacak. Mehmet Zeki çelik performans göreceiz onda da deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git