Büyükşehir Belediye antrenörü Milli Takım’da

Sağlıklı bir yaşam için vatandaşları spora teşvik etmek amacıyla bünyesinde Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nı kuran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Takımı antrenörü Bilal Akgül Türkiye Bisiklet Milli Takım antrenörlüğüne seçildi.

Haberler 06.02.2018 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentte sportif faaliyetleri artrma ve salkl bir yaam için vatandalar spora tevik etmek amacyla bünyesinde Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakanln kurarak çalmalarn sürdüren Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bisiklet Takm antrenörü Bilal Akgül Türkiye Milli Takm antrenörlüüne seçildi. Akgül, daha önce 15 yl milli takm kaptanl, 12 Türkiye ampiyonluu, 5 Balkan ampiyonluu ve 2008 Pekin Olimpiyatlarnda Türkiyeyi Da Bisikleti dalnda temsil etti. Akgül, ile birlikte Türkiye Bisiklet Milli Takmnda 3 antrenör görev yapacak. Türkiye Bisiklet Federasyonu antrenör seçimini Ocak ay içinde yapt. Antrenörler bisiklet takmn ulusal ve uluslararas yarmalar öncesinde kampa alarak antrenmanlar yaptracak. Antrenörler Yol, Da, BMX ve Downhill klasmanlarna sporcularn banda müsabakalara çkacak.

Büyükehir Belediyesi Bisiklet Takm çalmalarn sürdürüyor

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakanlnn faaliyetlerine balamasyla birlikte yeni kurulan antrenörlüünü Bilal Akgülün yapt Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bisiklet Takm, bünyesinde 9-20 ya aras farkl kategorilerde 70 lisansl sporcu bulunuyor. Bisiklet takm bundan sonra yurt içi ve yurt dnda yaplacak yarmalarda ilimizi temsil edecek. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bisiklet Takm, haftann her günü antrenmanlarn sürdürüyor. Genç kategorisinde yer alan sporcular, günlük 1,5 ila 2 saat yetikinler ise ortalama 4 saat antrenman yapyor. Hafta içi (zikzak çizerek topla hedef vurma, topla basket atma, rampa çk ve merdiven ini ile çk) denge (bisiklet üzerinde durma ve bisiklet üzerinde hakimiyet kazanma) koordinasyon antrenmanlar yapan takm, hafta sonlarnda ise gençler 70 km yetikinler ise 110-120 km pedal çevirerek müsabakalara hazrlanyor.

Sporcularn, müsabaka mayolar, antrenman malzemeleri ve yar bisikletleri Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tarafndan ücretsiz bir ekilde temin ediliyor.

Ana Sayfaya Git