Büyükşehir Belediyesi'den ödüllü Cumhuriyet Koşusu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde 26 Ekim Cumartesi günü gerçekleştireceği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 29 Ekim ödüllü Cumhuriyet Koşusu için geri sayım başladı.

Haberler 18.10.2019 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tarafndan birincisi gerçekletirilecek olan Cumhuriyet Kousu, büyükler, küçükler, gençler ve yldzlar olmak üzere 4 kategoriden oluacak. 3 kilometrelik kouyla yaplacak organizasyon, 26 Ekim Cumartesi günü saat 15.00da çkalede balayp Diyarbakr Büyükehir Belediyesi önünde son bulacak. Büyükehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakanl Spor ube Müdürlüü tarafndan organize edilen kou, Milli Eitim Müdürlüü ibirliiyle gerçekletirilecek.

Genç-yal demeden her kesimden vatandan koabilecei Diyarbakr Cumhuriyet Kousundaki amaç, Cumhuriyet Bayram cokusunu artrmak, atletizm sporunu yaygnlatrmak ve rengarenk görünümüyle büyüleyen çkalede spor araclyla halk buluturarak sosyallemeye katk sunmak. Yarlara, 7den 70e her ya grubundaki koucular ve halk katlabilecek. Dereceye giren kouculara derecesine göre 1incilik, 2ncilik ve 3üncülük madalyas ile sürpriz ödüller verilecek. ki kategori için koucular ayn anda saat 15.00da koacak. Koularn bitmesinden sonra ise ödül seremonisi gerçekletirilecek.

Yarmalar, Atletizm Federasyonu ve International Association of Athletics Federations (IAAF) yarma kurallarna uygun olarak yaplacak. Kulüp, ferdi ve yabanc uyruklu sporculara da açk olan yarma da, yabanc uyruklu sporcularn kayt yaptrrken pasaportlarn ibraz etmeleri gerekecek.

Ana Sayfaya Git