Büyükşehir Belediyesinde yüzme kursu başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında geçici süreyle kapattığı yüzme kursları alınan tedbirlerle yeniden hizmete vermeye başladı.

Haberler 19.08.2020 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakanl, korona virüs (Covid-19) salgn nedeniyle kapatlan yüzme havuzunu yeniden faaliyete açt. Yeniehir ilçesi Seyrantepe TOKde bulunan ve 7 - 17 ya aras çocuklara ücretsiz yüzme eitimi verilen kursta kapasite yar yarya düürülürken 2 grup halinde günlük ikier saatlik periyotlarla eitim verildii bildirildi.

Yeni normal yaam çerçevesinde Salk Bakanlnn yaynlad hijyen kurallarna uygun ekilde havuzda salgna kar sk tedbirler de alnd. Yönetim odas, soyunma odalar, du ve tuvaletler, antrenör odas ve sosyal alanlar dip köe dezenfekte edilirken can simidi, sosis ve yüzme tahtas gibi spor aletleri de sürekli temiz tutuluyor. Personel ve yüzme eitmenleri sosyal mesafeye dikkat ederek eitimler veriyor. Kursiyerler yüzme havuzuna ate ölçümü, el ve ayak dezenfeksiyonu gerçekletirerek giri yapyor. Yaanabilecek her hangi bir salk sorununun önüne geçmek için eitime katlan kursiyerlerin T.C. kimlik numaralar alnarak salk takipleri yaplaca kaydedildi.

Ana Sayfaya Git