Çalımbay: Şenol hoca görevdeyken polemiklere girmek doğru olmaz

Teknik direktör Rıza Çalımbay, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bulunan bir özel okulun etkinliği kapsamında öğrencilerle buluştu.

Haberler 08.03.2019 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okulun konferans salonunda örencilerin sorularn yantlayan çalmbay, VAR sisteminin hakem hatalarnn azalmas açsndan oldukça önemli olduunu ifade ederek, VAR sistemi bence çok yararl bir ey, ben Kasmpaay çaltrdmda eer VAR sistemi olsayd biz belki de ligi 2nci bitirirdik. VAR bence çok faydal ama bu sene tabii ki böyle skntlar, aksaklklar hey ey yaanacak. VAR sisteminde hakemler ceza bile alyor, örnein Galatasaray - Konyaspor maçnda, Galatasaray aleyhine olmadk bir penalt geldi ve hakem VAR sisteminden ceza ald. Bunun olmamas gerekiyor, bu ilk sene olduu için bence mazur görülebilir, idare edilebilir ama ben kesinlikle çok faydal olduuna inanyorum. Bir defa hakem arkadalarmz evlerine gittikleri zaman rahatlkla hata yapmadan gidecekler dedi.

çalmbay, VAR sisteminin önemini öyle anlatt:

Biz Rizesporla bir maç oynadk 1-0 galiptik, maçn son dakikalarnda 92 veya 93üncü dakikalarda Rizesporlu arkada dütü, hakem de penalt verdi. Biz hakeme penalt deil dedik ama hakem Yok Rza Hocam penalt dedi. Sonra maç bitince içeriye girdik, içeriye girdiimiz zaman ben kendi sahamza gelen hakemlere baarlar dilemek için mutlaka yanlarna gider baarlar dilerim. Yine gidip baarlar diledim. Gittiimde hakem üzgün bir ekilde oturuyordu, Yalnz hocam o penalt deildi dedim, bana bakt ve ben yanndan ayrldm. Maç yaync kuruluun canl yaynndayken hakem geldi, ben bana kzp bir eyler söylemek için geldiini düündüm ama gelip benden özür diledi, herkesten özür diledi. Hata yaptm dedi ve hakemlii brakt, bu belki de tarihte ilk defa olan bir ey. Ondan sonra bir hakem daha brakt, top oyuncumuzun kafasna çarpmasna ramen hakem penalt verdi ve biz o alamadmz puanla Avrupaya gidemedik. O da hakemlii brakt, eer VAR sistemi olsayd ikisi de brakmayacakt, u anda hakemlik yapacaklard ve biz de puanmz alm olacaktk.

ENOL HOCA GÖREVDEYKEN POLEMKLERE GRMEK DORU OLMAZ

Beiktata teknik direktörlük koltuu için kendisinin adnn geçtii söylentilerini de cevaplandran Rza çalmbay, Her eyden önce enol Hocamza Milli Takmda baarlar diliyorum. enol Hoca bundan önce de Milli Takmmz dünya 3üncüsü yapt, onun için ben yine ayn ekilde baarl olacana kesinlikle inanyorum. Beikta sezon bittikten sonra ne düünür bilemiyorum. Yerli arkadalardan birini alrlar ya da yabanc hocaya dönü yapabilirler. Bir defa her eyden önce u anda enol Hoca görevindeyken bana göre Beiktan hedefi bitmemitir. Beiktan hala az da olsa ampiyonluk ans var ve 2nci olmak da çok önemli. Beiktan hedefi bitmemitir, u anda enol Hoca görevdeyken böyle polemiklere girmek doru olmuyor. Bizim çkp ,ben buradaym, ben oradaym dememiz doru deil. Bana hep soruyorlar Beiktata görev yapmak ister misin? diye, neden istemeyeyim? Ben Beiktalym ve oradan baka bir yerde oynamam bir oyuncuyum, ancak Beikta Kulübü dier arkadalarla birlikte kimi layk görürse onunla anlar ve o arkada gelir seve seve görevini yapar. Ama enol Hoca görevindeyken gelip bunlar konumak bence doru deil. Milli Takmdaysa destek vermek gerekiyor, Beiktata ise yardmc olmak gerekiyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git