Camide imam, minderde antrenör

Sporcu olmak isteyen ancak babasının isteği üzerine meslek olarak imamlığı seçen Yusuf Yoldaş, ilgi duyduğu sporu Judo İl Temsilciği bünyesinde antrenörlük yaparak sürdürüyor

Haberler 26.07.2018 - 12:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Katld müsabakalarda çeitli kategorilerde Türkiye birincilii elde eden Yolda, çocuklara da sporu alamak için Kuran kursuna katlan kz ve erkek örencilere judo eitimi veriyor

Yoldan izinden giden çocuklar, bu ay 15 Temmuz ehitlerini Anma etkinlii kapsamnda düzenlenen Minikler Diyarbakr Judo l ampiyonasnda 1 altn 3 gümü ve 6 bronz madalya kazand

Yolda:

slam spora önem veriyor. Peygamberimizin sahabelerle spor yaptn, onlar spor aktivitelerine yönlendirdiini biliyoruz. Dinimiz insanlarn her alanda kendisini gelitirmesini istiyor

DYARBAKIR Diyarbakrda yaayan Yusuf Yolda, camide imam, minderde antrenör olarak görev yapyor.

Diyarbakrda sporcu olmak isteyen ancak babasnn istei üzerine ilahiyat eitimi alan Yolda (31), 10 yldr imamlk yaparken, 23 yl gönül verdii spordan da hiç kopmad.

Kayapnar lçe Müftülüüne bal Harmanard Mahallesi Camisinde imamhatip olarak görevini sürdüren, katld müsabakalarda çeitli kategorilerde Türkiye birincilii elde eden siyah kuak sahibi Yolda, ilgi duyduu sporu Judo l Temsilcii bünyesinde antrenörlük yaparak devam ettiriyor.

Yolda, çocuklara da sporu alamak için camide Kuran kursuna katlan erkek ve kz çocuklara, Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüünce Kayapnar Halk Eitim Merkezi Müdürlüü bünyesinde açlan kursta judo eitimi veriyor.

Hocalar Yoldan izinden giden ve baary yakalayan çocuklar, bu ay 15 Temmuz ehitlerini Anma etkinlii kapsamnda düzenlenen Minikler Diyarbakr Judo l ampiyonasnda 1 altn 3 gümü ve 6 bronz madalya kazand.

Yolda, babasnn eitiminde etkisinin büyük olduunu aktararak, Onunla gurur duyuyorum. Üniversiteye hazrlanrken bir yandan ilahiyata bir yandan Beden Eitimi ve Spor Yüksek Okuluna (BESYO) hazrlanyordum. Öncelikli tercihim ilahiyatt. Hem hafz olmam hem de medrese eitimi görmü olmamdan dolay ilahiyat daha ar bast. dedi.

mam hatiplik görevinin yan sra 23 yldr sporla uratn anlatan Yolda, judo ve badminton branlaryla ilgilendiini aktard.

Yolda, il birincilii, GAP illeri birincilii, liseler arasnda Türkiye birincilii, üniversiteler arasnda Türkiye judo ikincilii, liseler aras kuak güreinde Türkiye judo birincilii elde ettiini dile getirdi.

slam spora önem veriyor

slam spora önem veriyor. Peygamberimizin sahabelerle spor yaptn, onlar spor aktivitelerine yönlendirdiini biliyoruz. Dinimiz insanlarn her alanda kendisini gelitirmesini istiyor. ifadesini kullanan Yolda, sözlerini öyle sürdürdü:

çocuklara at binmeyi, ok atmay ve yüzmeyi öretin gibi tavsiyeler içeren mehur bir hadis var. Ayn zamanda peygamberimizin güre, kou gibi sporlar yaptn ve tavsiye ettiini biliyoruz. çocuklarmza da bunlar öretmemizle ilgili hadisler de var. Dinimizin de bir gerei olan sporu çocuklarmzla burada yapyoruz.

Okullarn tatil olmasndan sonra çocuklarn yaz Kuran kursuna gelip, Kuran Kerim örendiini ardndan da judo eitimi aldn belirten Yolda, judonun çocuklarn bedensel geliimine katk sunduunu vurgulad.

Yolda, Kayapnar Halk Eitim Merkezi Müdürlüü bünyesinde açtklar judo kursuna köyden 20 kz ve erkek çocuun katldn anlatarak, Judo derslerinin çocuklarn üzerinde olumlu etkisi oluyor. çocuklarn birbirleriyle iletiimleri artyor, birlikte hareket etme yetenekleri geliiyor. Bunun yan sra köyde çocuklarn herhangi bir sosyal aktiviteleri yok. Buras ayn zamanda çocuklarn streslerini atacaklar bir ortam oldu. diye konutu.

çocuklarn Kuran eitiminin ardndan spor yapmasnn kendisini mutlu ettiini ifade eden Yolda, çocuun zihinsel geliiminin ilim ve kültürle bedensel geliimlerinin ise sporla mümkün olduunu aktard.

Judo eitimi için kendilerine destek sunan Kayapnar Belediye Bakan Ozan Balc ve lçe Halk Eitim Merkezi Müdürü Enver Kzla teekkür eden Yolda, çocuklarn hem güzel Kuran okuduklarn, birbirleriyle olan iyi iletiimlerini, ahlaki yaplarndaki gelimenin semeresini gördükçe mutlu oluyorum. Önemli olan çocuklarn gelecekte topluma faydal bireyler olmalar, ahlaki olarak kendilerini tamamlamalar. Hem kendilerine hem ailelerine hem de vatana ve millete faydal olmalarn istiyorum. Bu nedenle çocuklarmzn her alanda eitimleri çok önemli. ifadelerini kulland.

Hedefim Türkiyeyi dünyada temsil etmek

Judo kursuna katlan örencilerden Ayegül Kerpiç (13), judo kursu ile kendilerini korumaya örendiklerini ve arkadalk ilikilerinin güçlendiini söyledi.

Aldklar eitim ile judoda baarl olduklarn dile getiren Kerpiç, 10 madalya kazandk. Hocamza teekkür ediyoruz. Hedefim judo eitmeni olmak, bu sporda ilerleyip Türkiyeyi dünyada temsil etmek. Yarmalarda birinci olup, bayramz dalgalandrp, stiklal Marmz okutmak istiyorum. dedi.

Hem Kuran hem de judo eitimi aldn anlatan Rabia Kerpiç (11), judoya baladktan sonra kendisine güveninin arttn aktard.

Kendisini korumay örendiini ifade eden Kerpiç, judoda ilerlemeyi hedeflediini belirtti.

Serhat Kerpiç, kendilerine hem Kuran hem de judo eitimi veren hocalarna teekkür ettiklerini kaydetti.

Miraç Kerpiç (14) de, Kuran kursunda dinimizi, judo kursunda da kendimizi savunmay öreniyoruz. Zor durumda kalnca ne yapacamz öreniyoruz. Bir yarmaya katldk ve 10 madalya kazandk. Köyümüz adna çok sevindik. Baar olup ileride Türkiyeyi dünyada temsil etmek istiyorum. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git