Çataklı kızlar, şampiyonluk için kürek çekecek

Türkiye'de rafting sporunun yapılabileceği en uygun yerlerden biri olan Van'ın Çatak ilçesinde 2 ay önce kurulan kız rafting takımı, yarın başlayacak Türkiye Rafting Şampiyonası'nda birinci olabilmek için mücadele verecek.

Haberler 16.10.2019 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son yllarda bölgede huzur ve güvenliin salanmas sayesinde sakl kalan güzellikleriyle ön plana çkan Van ve ilçeleri, sosyal, kültürel ve sportif alanda ulusal etkinliklere ev sahiplii yapmaya balad.

Türkiyenin en uzun parkurlarndan birine sahip olmas nedeniyle raftingcilerin de ilgi oda haline gelen Bahçesaray ve çatak ilçelerinde bu yl ikinci kez Türkiye Rafting ampiyonas düzenlenecek.

Türkiye Rafting Federasyonunca 16-20 Ekim tarihlerinde gerçekletirilecek ampiyona kapsamnda kente gelecek 400 sporcudan oluan 40 takm, ampiyon olabilmek için ter dökecek.

çatak Belediyesince 2 ay önce kurulan kz rafting takm da, ilk kez katlaca ampiyonada birincilik için kürek çekecek.

lçe merkezinden geçen çatak çaynda antrenman yapan sporcular, milli takma seçilerek Türkiyeyi uluslararas yarlarda temsil etmek istiyor.

- lçe tarihinde bir ilk

çatak Belediyespor Rafting Takm Antrenörü ve Rafting l Temsilcisi Süleyman Bayat, AA muhabirine, ampiyonada ilçe tarihinde bir ilk yaanacan, ilk kez çataktan bir kz takmnn mücadele edeceini söyledi.

Hedeflerinin yaplacak ampiyonada becerilerini gelitirerek sporcular milli takma kazandrmak olduunu belirten Bayat, unlar kaydetti:

lk ampiyona sporcularn tecrübe kazanmalar açsndan çok önemli. Takmn gelimesini salamak için bu tür yarlara katlacaz. Geçmie bakldnda spor ve eitim alannda kzlara bu imkanlar salanmyordu. Bu bölgelere huzurun gelmesiyle kz sporcularmz artk spor yapyor. Raftinge çok büyük ilgi var. Biz de o ilginin karln vermek için kzlardan oluan bir takm kurduk.

- Bir ilki gerçekletirdiimiz için gururluyuz

Sporculardan 17 yandaki Nursena Salçuk, ilçede raftingcileri görünce bu sporu yapmaya karar verdiini belirtti.

Rafting sporunu sevdiini ve takmda yer ald için mutlu olduunu anlatan Nursena Salçuk, Daha önce kzlarn bu tarz sporlar yapma imkanlar yoktu. Rafting takmn kurarak bir ilki gerçekletirdik. Bunun için gururluyuz. Bizden sonraki kz çocuklarn temsil edecek, onlara örnek olacaz. Bu inanlmaz bir duygu. lk zamanlar ailelerimiz kar çkt ama hocalarmzn katklaryla bunu atk. diye konutu.

ki ay önce kurulan takm sayesinde rafting sporuyla tantn aktaran Ela Eraslan ise yarn balayacak ampiyona sayesinde ilk kez kendilerini gösterme imkan bulacaklarn belirtti.

çok heyecanl olduklarn dile getiren Ela Eraslan, çatakta daha önce böyle imkanlarmz yoktu. Takma girerek içimdeki spor akn ön plana çkarm oldum. ampiyonada bir ilki baararak ilçenin gururu olacaz. dedi.

Sporcularn antrenmann izleyen vatandalar da ilçenin ulusal etkinliklere ev sahiplii yapmasndan duyduklar memnuniyeti dile getirdiler.

Ana Sayfaya Git