Çatak'ta rafting heyecanı

Türkiye’nin en uzun ikinci parkuruna sahip olan Van’ın Çatak ilçesindeki Çatak Çayı'nda rafting sezonu başladı.

Haberler 28.06.2019 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çatak Belediye Bakan Abdurrahman eylan tarafndan verilen start ile rafting sezonu açl gerçekletirildi. Karlarn erimesi, yamur yalarn son bulmas ve havalarn snmas ile debisi yüksek olan çatak çaynda bir tutku haline gelen rafting sporunun, sporseverleri ile bulutuunu belirten Belediye Bakan Abdurrahman eylan, çatak artk terörle deil doas ve rafting sporu ile anlyor. Geçen yl Türkiye Rafting ampiyonas ilçemizde yapld. Bu tür organizasyonlarn devamn salamak için belediye olarak çalmalarmz devam ediyor.

çatak birçok sportif faaliyetin gerçekletirilebilecei doa harikas sakl bir bahçe. Bizim için yamur ve kar çok önemli. Ya ne kadar olursa insanlar daha çok tercih ediyor. Bu sene de ilçemiz çok fazla ya ald. Hava çok güzel, suyun debisi de muhteem. Tam rafting havas yayoruz. Adrenalin tutkunlarn, rafting yapmak isteyen, scaklardan bunalan herkesi ve tüm çatakl vatandalarmz, rafting yapmaya ve ilçemizi gezmeye davet ediyorum dedi.

Bakan eylann konumasnn ardndan botlara binen sporcular, çatak Belediye Bakan Abdurrahman eylann start vermesiyle kürek çekerek rafting yapt. Rafting 2019 yaz sezon açlna Belediye Bakan Abdurrahman eylan, AK Parti lçe Bakan Tahsin Babur, kurum amirleri ve çok sayda sporcu katld.

Ana Sayfaya Git