Çatıda golf oynayıp Türkiye Şampiyonası'na gitmeye hak kazandılar

Ağrı'da kurulan golf takımı, zemini bozuk tarlalarda ve okul çatısında oluşturulan alanda hazırlandığı turnuvada başarılı olup Türkiye Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı.

Haberler 17.08.2019 - 01:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Arda beden eitimi öretmeninin antrenörlüünü üstlendii Ar Atletik Golf Kulübü takm, tarlada ve okul çatsndaki alanda yaptklar golf antrenmanlar sayesinde Yerel Yldzlar Golf Turnuvasnda 1 birincilik, 2 ikincilik elde ederek Türkiye ampiyonasna katlmaya hak kazand.

Yaklak 10 yl önce Türkiye Golf Federasyonu desteinde kurulan Ar Atletik Golf Kulübünün sporcular, birkaç yllk çalmann ardndan uzun süre golf sporundan uzak kald.

Üç yl önce golf sporuyla tanan, ardndan federasyonun desteiyle Arda görev yapt okulda takm tekrar oluturan beden eitimi öretmeni Mehmet Hanifi Karaolan, ksa sürede kentte golfü tekrar ayaa kaldrd.

Görevli olduu Alpaslan lköretim Okulunun çat kat ve okulun çevresindeki tarlalarda 25 sporcusuna antrenman yaptran Karaolan, takmn Türkiye genelinde düzenlenen turnuvalara götürmeye balad.

Türkiye Golf Federasyonunca Ankarada düzenlenen Yerel Yldzlar Golf Turnuvasnda 1 birincilik, 2 ikincilik elde eden takm, 7-8 Eylülde stanbulda düzenlenecek Türkiye ampiyonasna katlmaya hak kazand.

Okulun çat katnda kafes oluturdu

Takm oluturduktan sonra antrenman için okulun çat katn kullanmaya balayan Karaolan, yapt açklamada, sporcularn burada yetitirmeye baladn söyledi.

mkanlar olmad için sanayi sitesinde demirden bir kafes yaptrdn anlatan Karaolan, Alpaslan lköretim Okulunun çat katnda kafes sistemi kurduk. Souk havada kn orada çalmamz yaptk, sonrasnda oras bize yetmedi. Kapal alanda golf çalamazsn, açk alan isteyen bir spor. Millet Bahçesinin arka tarafnda bo bir alan bulduk. Haftada 3 gün burada çalmaya baladk. Yetenekli çocuklar da ortaya çkmaya balad. Kulübümüzün 25 sporcusu var, hepsi de faal olarak çalyor. diye konutu.

Tam gaz çalmaya devam ediyoruz

Karaolan, takmyla Ankaradaki Yldzlar Golf Turnuvasna katldklarn hatrlatarak, Arnn golf ile yeniden canlandn ifade etti.

Golf sporunda bir adm attklarn ve iyi noktalara geleceklerine inandklarn sözlerine ekleyen Karaolan, öyle konutu:

Sporcumuz Muhammet Enes çelik birinci oldu. Kevser çetin ise ikinci olmay baard, 7-8 Eylül tarihinde düzenlenecek Türkiye ampiyonasna katlmaya hak kazandlar, bu bizi çok mutlu etti. Daha çok heveslendik ve antrenmanlara daha fazla younlatk. Tam gaz çalmaya devam ediyoruz. Yetenekli çocuklar var, yeter ki el atlsn. Biz çocuklar buraya kadar getiriyoruz ama bundan sonra daha üst düzeye çkmamz için golf sahasna ihtiyacmz olacak. Bizim tek talebimiz bir saha için yer ve imkan salasalar çok mutlu olacaz, bunlar çocuklarmz için istiyoruz. Baarmz tesadüf deil. Bunun bir altyaps olutu. Bunun üzerine talar diziyoruz. Arda çok yetenekli çocuklarmz var, kefetmemiz lazm.

Sabrla ve azimle çalarak baardm

Zemini bozuk, çukurlarla dolu tarlada çalan 25 sporcu ise arkadalarnn elde ettii baarya ulaabilmek için ter döküyor.

Ary ampiyonada temsil edecek olmann mutluluunu yaayan sporculardan Muhammet Enes çelik, antrenörünün desteiyle ampiyonadan da madalya ile dönmek istediini belirtti.

Muhammet Enes, 2 buçuk yldr golf sporunu yapyorum. lk defa Ankaraya gittim. Golfte baarl olmak için çok çaltm. Sabrla ve azimle çalarak baardm. lk turnuvada çok heyecanlanmtm, ikinci turnuvada kendimi düzelttim ve madalya aldm. Türkiye ampiyonasna katlacam için çok heyecanlym. nallah orada da madalya alrm. Hedefim Ar ve Türkiyeyi temsil etmek. ifadelerini kulland.

Bu baary beklemiyordum

Yazc köyünde oturuyorum ve golfü çok seviyorum. 3 yl önce bu spora baladm. deyin Kevser çetin de u ifadeleri kulland:

Ankarada katldm turnuvalarda birinci ve ikinci ayakta 2 ikincilik madalyas aldm. Bu baary beklemiyordum. mkanlarmz yok, çalamyoruz. Gerçekten de madalya alnca çok ardm. Önümüzde Türkiye ampiyonas var. Onun için çok iyi hazrlanmak istiyoruz, ama bizim sahamz yok. Burada zemin çok iyi deil. Bizim sahamz olsayd çok iyi olurdu. çok iyi bir ekilde de çalabilirdik. lk madalyam aldktan sonra devamn getirmek için çok çaltm. Yani Ankarallar çalyorken biz neden çalmayalm ki. Bizimde sahamz olsun, bizde onu istiyoruz.

Ana Sayfaya Git