Cengiz'den Koç'a yanıt

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un açıklamalarına yanıt verdi.

Haberler 14.01.2020 - 14:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanlnca Ankarada düzenlenen Spor Kulüpleri ve Federasyonlar çaltayna katlan Cengiz, çaltayn Türk sporuna yararl olmasn diledi.

Fenerbahçe Kulübü Bakan Ali Koçun dünkü açklamalarnn hatrlatlmas üzerine Cengiz, Tamamn izleyemedim, ilgili bölümleri izledim. çok üzüldüm. Özellikle ben unu anlamakta çok güçlük çekiyorum. Oyun oynanrken kural deimez sözcüü genel bir sözcüktür. Bir defa kural deiti, play-off çkarld dediimde maalesef ya size yanl bilgi verilmi ya yanlyorsunuz, ya da yalan söylüyorsunuz eklinde bir ibare kullanld. Ben bu sözcüü bir kulüp bakanna yaktramadm. diye konutu.

Sar-krmzl kulübün bakan, Play-off sezonu incelendiinde u görülecektir; ligin oynanaca 5 Mays, play-off yaplaca ise 25 Austosta ilan edilmitir. Önceden bilgi verilmeden play-off ilan edilmitir. Ligi normal srada bitiren ampiyonlar Ligine katlacak dendi, sonra lig oynanrken ampiyonlar Ligine katlm deitirildi. Ben bunu kastettim. ifadelerini kulland.

Kuraln, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve yaync kuruluun talebi üzerine deitiini belirten Cengiz, öyle devam etti:

Bu konu hakknda yalan söylediimi iddia eden rakip kulübün sayn bakanna soruyorum; bu kural deiikliini resmi olarak talep eden yaync kurulu, resmen yapan TFF. Sizin ne gibi bir dahiliniz var da benim bu sözcüümü üzerinize alndnz. Sizi bu sözcük niye rahatsz etti. Ben bunu samimi olarak söylüyorum, anlamakta güçlük çekiyorum. TFFnin oyun oynanrken kural deiiklii yapmasnn savunmas neden size düüyor. Neden kural deiiklii yapld dediimde siz benim için yalan söylüyor diyecek kadar öfkelenerek buna sahip çkyorsunuz.

Siz bu karara müdahil mi oldunuz? diyen Cengiz, Bu kararn çkmasna, play-off oynanmasna siz mi ön ayak oldunuz diye ben merak ederim. çünkü biz birden bire örendik. Bizim hiçbir ilgimiz, dahilimiz yok. Buna da boynumuz kldan ince dedik. TFF bizim düzenleyici, yönlendirici kurumumuz dedik. Bütün ligi oynadk, play-offu oynadk, birinci olduk. Baka takm da olabilirdi ama kural deimiti. Bunu diyoruz. Bu arada bir dier kulüp de kurallara uyacam diye yaz yazarak cevap verdi. eklinde konutu.

Mustafa Cengiz, harcama limitlerine ilikin soruya, Limit artrmyla ilgili TFF, çok ciddi çalma yapt. Biz de bata bulunduk, son 1-2 aynda dlandk. Bunu da o zaman ilgili federasyon bakanmz Hüsnü Bey ve aday Nihat Beye güzel güzel neden bizi çarmadnz? diye anlattm. Nitekim TFF, bütün kulüplere resmi yaz yazd. Arkadalar konular açk net; 15 Aralka kadar lütfen itiraznz varsa yapn, yoksa ben hükmü vereceim dedi. TFF, 28 Aralkta da kulüplerin durumunu tespit etti, balad. Ondan sonra vay ben duymadm, benim projem vard diyemezsiniz. yantn verdi.

Galatasarayn aça düeceini zanneden insanlar oldu. ifadesini kullanan Cengiz, unlar kaydetti:

Nereden biliyoruz? Avrupa, Ankara, Cenevre her yerde konuuldu. Galatasaray 13 milyona futbolcu ald, Falcaoyu ald, har vurup harman savuruyor diye konumalar bizim kulamza geldi. Galatasaray mali açdan bütün snrlar, limitleri at denildi. Olayn öyle olmad görüldü. Benim u an 500 milyon harcama limitim var. Szdrld deniyor. Koyun, herkesin ne kadar harcama limiti var hepsi ortaya çksn. Biz bundan yanayz. Lafla effaflk olmaz. Futbolcu transfer ediyorsan bonservisine, yllk ücretine ne ödedin açklayacaksn. Bir kulüp bakanna, deerli bir camiann bakanna yalancsn diyecek kadar basitlie dümem. O kadar basit olamam. Edebimi bilirim, edepsizce davranamam. Benim bütün camialara derin saygm var ama bu lafla olmaz. Biz, sizin ftratnzda var dendiini de kaytlarda var biliyoruz. Buralara da girmiyorum. Benim edebim böyle konumaya müsaade etmez.

Cengiz, Ali Koçun menajerlik ücretleriyle ilgili sözlerinin hatrlatlmas üzerine Ben de ardm. Biz o kadar haciz yedik ki... Ben yaplandrmadan memnunum. Memnun olan yok deniyor. Devletimiz elinden geleni yapyor. Ürküp korkup teekkür etmeyeceksiniz, kendiniz içinizden geldii gibi yapacaksnz. Tornistan teekkürleri olmaz. 10 bin avroya ben de ardm. Biz 100 milyon lira ödedik. Göreve geldiim günden bu yana menajerlere toplam ödediimiz para 13,6 milyon avro. Bunun TFFnin internet sitesinde yazlp yazlmamas beni hiç ilgilendirmez. deerlendirmesinde bulundu.

Menajerlik ücretlerinin TFFden açklanmasn daha önce katld televizyon programnda kendisinin talep ettiini söyleyen Cengiz, öyle konutu:

TFFnin her yl mart, nisan aynda menajerlik ücretlerini açklamas gerektiini belirttim. Yoksa federasyon suç iliyor dedim. Menajerlik ücretlerinin yaynlanmasn isteyen Galatasaray. Kim inanr benim 10 bin avro verdiime. Bonservisin içine gömüyorlar, vergi kaçryorlar gibi basit, akla gelmedik eytanlklar düünen, üreten konuan zihniyetleri buradan iddetle knyorum. Kiiye sormular nasl bilirsin, kendim gibi bilirim demi. Ben böyle bir eyi dünya bir araya gelse düünemem. Nasl bize bu suçu atyorlar, hayretle izliyorum. Benim dönemimde menajerlere ödenen para 100 milyonu akn. Bu yaynlanan listeler, eksik, hatal, gerçek ödemeleri yanstmaktan uzak.

Cengiz, yaplandrmaya yönelik soruyu, Maalesef saptrlyor. Sanki bir ceza var, siz buna uyun, bu tiörtü herkes giysin... Dar geliyorsa giyme. Seni mecbur tutan yok. Devletin öyle bir mecburiyeti yok. UEFA ile toplant yaptk, bize bu yaplandrma devletin futbola müdahalesi mi diye sordu. Oturduk, anlattk, hayr dedik. UEFA, devletin müdahalesine kar. Yaplandrmann onay için de UEFAda mücadele ettik. Biz imdi gelecek yönetimlere acl reçete, miras brakmayalm diye mücadele ediyoruz. Olay bu, yaplandrma için devletimize, Bankalar Birliine teekkür ediyorum. eklinde yantlad.

Mustafa Ceniz, Ali Koçun 3 Temmuz ruhuyla ilgili sözlerinin hatrlatlmas üzerine, Siyasetin sporda kullanlmasna iddetle karym. FETÖnün etkisi bittikten sonra kim kaç kez ampiyon olmu, kim olamam onu da siz medya mensuplar bulup çkartn. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git