Çifte standart

Türkiye U-15 Milli Takım kadrosu açıklandı. Kadroda, Doğu ve Güneydoğu'daki takımlardan tek bir oyuncunun dahi kadroda yer verilmemesi, bölgeye çifte standart uygulandığı yorumuna neden oldu.

Haberler 09.12.2016 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye U-15 Milli Takm Aday kadrosunda, yine Dou ve Güneydou bölgesindeki takmlardan hiç bir futbolcuya yer verilmedi. 18 kiilik kadroda bat illerindeki takmlardan oyuncularn yer almas dikkat çekti. Bölgeye yönelik çifte standart olarak deerlendirilen uygulamann, Güneydouda futbolu bitirmek gayesinin güdüldüü ifade edildi.

17-19 Aralk tarihlerinde ngiltere ile oynanacak hazrlk maç kadrosu açkland. Türkiye U-15 Milli Takm Kadrosu 18 kiiden oluturuldu. Teknik Direktör enol Ustaömer yönetimindeki U15 Milli Takmndaki 18 kiilik oyuncu listesi, genel olarak bat illerindeki takmlarn oyuncular yer ald. stanbul arlkl (10), zmirden 2, Trabzon 1, Bursa 1, Antalya 1, Samsun1, Almanya 1, spanya 1, futbolcu takma alnd.

Dou ve Güneydou ile çanadolu ve Akdeniz Bölgesinden ise tek bir oyuncunun kadroda yer almamas, ülke futbolunda uygulanan çiftestandart gözler önüne serdi. Güneydoudaki bir çok takm kapanrken, ayakta kalanlar ise isim deitirerek, ya da irketleerek faaliyetlerini sürdürmüye çalyorlar. TFFnin futboldaki strateji ve planlamasnn politik olduunu ortaya koyan çiftestandart uygulamann sona erdirilmesi istenirken, bölge takmlarndaki futbolculara da ans verilmesi istendi.

Ana Sayfaya Git