Cizre Serhatspor’dan 'tarafsız saha' talebi

Şırnak 1. Amatör Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Serhatspor Kulübü, aynı puan ve averaja sahip olan 73 Şırnak Belediyespor ile yapacakları Play-Off'a yükselme ve şampiyonluk maçının Şırnak merkez yerine tarafsız sahada oynatılması için basın açıklaması yaparak TFF’ye çağrıda bulundu.

Haberler 25.04.2019 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cizre Serhatspor ve 73 rnak Belediyespor maçnn tarafsz sahada oynatlmas için Sanat Sokanda toplanan kalabalk, basn açklamas için ilçe stadyumu önüne kadar yürüdü. Aralarnda Serhatspor Kulüp Bakan ve Yöneticileri, Cizrespor Yönetim Kurulu Üyeleri, i insanlar, muhtarlar, taraftar gurubu bakanlar ve vatandalarn da bulunduu grup adna açklamay Cizre Serhatspor Kulübü Basn Sözcüsü Eref Ali Elçi yapt.

Ayn puan ve averaja sahip olan iki takmn statü gerei ek 3. maçn tarafsz sahada oynamas gerektiini ifade eden Elçi, Statü gerei tarafsz sahada oynamamz gereken maçn, Türkiyede ei benzeri görülmemi bir kararla rnak merkezde oynatlmasna karar verilmitir. Alnan kararn yanl bir karar olduunu belirterek TFF yetkililerini göreve çaryoruz. 73 rnak Belediyespor ve Cizre Serhatspor arasnda oynanan her iki müsabaka da 2-1 olarak tamamlanm, puan ve averaj eitlii bozulmamtr. Dolaysyla ligdeki rakibimiz 73 rnak Belediyespor ile statü gerei tarafsz sahada ek 3. bir maç daha oynayacaz. Ancak dün rnaktan gelen haberle adeta akna döndük ve Türkiyede ei benzeri görülmemi bir kararla kar karya kaldk. Yönetim kurulumuza söylenen ve müsabakann rnak il merkezinde, yani rakibimizin sahasnda, bizim için deplasman olacak yerde oynatlaca oldu.

Her türlü itiraz ve dilekçelerimizi ilgili makamlara vermi bulunmaktayz. Tarafsz sahada oynatlmas gereken müsabaka, kim veya kimler tarafndan rakibimizin sahasna verildi? Merak ediyor ve TFFden açklama bekliyoruz. 4 Mays 2013 tarihinde yine ayn durum yaand. Bu kez Silopi Serhatspor ve Yeni rnakspor takmlar puan ve averaj eitliinden ek 3. bir maç daha oynam ve bu maç tarafsz saha olarak Cizrede oynatlmt. Bunu hatrlattmzda O sezon rnakta saha yoktu cevab aldk. O sezon rnakta oynanan bir ksm müsabakalarn görüntüleri elimizde mevcuttur. Dolaysyla karlatmz durum hakszlktan öte bir ey deildir ve buradan tüm Türkiye spor adamlarna ve sporseverlere yanmzda olma çarsnda bulunuyoruz dedi. Grup, açklamann ardndan TFF aleyhine slogan atarak dald.

Ana Sayfaya Git