Cizreli çocuklar yüzme öğreniyor

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Şırnak'ın Cizre Belediyesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Halk Eğitim Merkezi (HEM) iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında açılan kursta, 714 yaş arasındaki çocuklar yüzme öğreniyor.

Haberler 07.07.2018 - 11:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cizre Belediyesi, GAP Bölge Kalknma daresi ve HEM i birliiyle hayata geçirilen proje ile 50 çocuk, Konak Mahallesinde belediye tarafndan restore edilen bir tesiste uzman eitmenler tarafndan hem yüzme öreniyor hem de serinlemenin tadn çkaryor.

HEM Müdürü Ahmet Gümü, bir yl içinde merkez bünyesinde 580 kurs açtklarn, kurslarda 9 bin 50 kiiye ulatklarn söyledi.

Türkiyenin en scak bölgelerinden biri olan Cizrede havuz projesini hayata geçirdiklerini, proje kapsamnda çocuklara yönelik yüzme kursunun açldn aktaran Gümü, kursa çocuklarn youn ilgi gösterdiini belirtti.

Cizreli çocukla yüzme öreniyor

Kursta çocuklarn çok elenceli vakit geçirdiini ifade eden Gümü, öyle konutu:

Bu kurs sayesinde Türkiyenin en scak yerlerinden biri olan Cizrede çocuklar serinleme imkanna sahip olacaklardr. Bu proje sayesinde bilinçsiz suya girilmesinin önüne geçilecek. Cizre Nehrine vatandalarn bilinçsiz ekilde girmeleri nedeniyle boulmalar yaanmakta. Bu proje sayesinde bunun da önüne geçmeyi amaçlyoruz. Her kurs döneminde 50 örenci alyoruz. Youn talep üzerine kursun devamn salayacaz.

Kursa katlan çocuklardan Hakan Gözüngü (13) de öretmenleri sayesinde yüzmeyi örendiini, çok mutlu olduunu dile getirdi.

Örencilerden Talat Akil (10) ise havann scak olmas nedeniyle kurs sayesinde hem serinlediini hem de elenerek güzel vakit geçirdiini aktard.

Ana Sayfaya Git