Cocu, futbolcuları 433 sistemine alıştırıyor

Yeni gençler IN, eski gençler OUT Eljif, Ferdi ve Barış ilk 11'i zorlayacak

Haberler 20.07.2018 - 11:06 Son Güncelleme : 20.07.2018 - 11:10

Fenerbahçenin Lozan kamp dün oynanan Fulham maç ile sona erdi. 10 Temmuzda balayan ikinci tur kamp çalmalar 18 Temmuz itibaryla noktalanrken, teknik direktör Phillip Cocu, takmdaki umudunu hiçbir gün kaybetmeyerek çalmalarn sürdürdü. Özel programlarla ar yüklemeler yapan Hollandal teknik adam, futbolculardan istediini tam anlamyla alabilmek için herkesle birebir ilgilendi. sviçre kamp boyunca 2 hazrlk maç oynayan ve ilk maçta sviçre 2nci Lig ekibi Lozana 21 malup olan Fenerbahçe 2nci maçta ise ngiltere Premier Lig ekiplerinden Fulham 30 yenerek stanbula mutlu döndü. Bir günlük iznin ardndan çalmalarna yeniden balayacak olan sar lacivertliler, bundan sonraki aamada taktik arlkl çalmalar yapacak.

ELJIF, FERD VE BARI LK 11 ZORLAYACAK

Sar lacivertli ekipte kamp boyunca idmanlarda istediini alabilmek için ar yüklemeler yapan teknik direktör Phillip Cocu, her oyuncuyla da birebir ilgilenerek istediini alabilmek adna örencilerine her an müdahalede bulundu. Cocunun idman sistemine almaya çalan futbolculardan Mehmet Ekici ile Valbuena dier arkadalarna göre biraz geride kald. Takma yeni katlmalarna ramen hemen uyum salayan Berke Özer, Bar Alc ve Ferdi Kadolu ise ilerisi için bir umut yaktlar. Altnordudan takma dahil olan Berke Özer ve Bar Alc sar lacivertli formay her maçta srtlarnda bulmak için çok çalacaklarn her frsatta dile getirdiler. Özellikle idmanlarda ve oynanan hazrlk maçlarnda takma hazr olarak geldii görülen Ferdi Kadolu ise top teknii ile göze çarpan isim oldu. Eljif Elmas da geçen sezon darda beklemesinin verdii hrs ile antrenmanlarda ve hazrlk maçlarnda üstün bir mücadele sergiledi. Genç oyuncu hzl düünen oyunu ile Fenerbahçeye katk salayacaa benziyor.

YEN GENçLER IN, ESK GENçLER OUT

Volkan Demirelden de özel isteklerde bulunan Cocu, kaptanlk pazu bandn tayan tecrübeli oyuncudan takm yönlendirmesini ve özveri ile çalmasn istedi. Genç oyuncularn takma uyum salamas için de Volkann yan sra Mehmet Topal, Hasan Ali ve Skrtelden destek isteyen Hollandal teknik adam, takmn en tecrübelilerinden büyük özveri ve katk beklediini söyledi.

Takmla yapt toplantlarda ihtiyaç duyulan bölgeleri bildiklerini ve gerekli takviyelerin yaplacann sözünü veren Phillip Cocu, lige kadar oynanacak olan hazrlk maçlarnda da herkese forma ans vereceini, önümüzdeki günlerde daha iyi olacaklarn, kimsenin ümitsizlie kaplmamasn ve bu kadro ile devam edeceklerinin sinyalini verdi. 433 ün ana sistemleri olacan belirten Hollandal teknik adam eldeki kadroya en uygun yapnn bu olduunu söyleyerek futbolcularn bu sisteme altryor.

stanbulda balayan ve sviçrede devam eden kamp boyunca Ahmethan Köse, Yiithan Güveli, Samed Karakoç ile Salih Uçan ise anslarn iyi deerlendiremedi. Teknik ekip tarafndan her idmanda yaplan testler sonras alnan raporlara göre performans anlamnda dier oyunculara göre düük olan futbolcular hakknda son karar stanbuldaki son etap çalmas sonrasnda verilmesi bekleniyor.

Özverili çalmalar ile de dikkat çeken bir baka isim sarlacivertli ekibin Brezilyal futbolcusu Josef de Souza oldu. Yeni sezona umut vererek giren Josef, kampta bebeini kaybetmesine ramen çalmalarda hiçbir ey eksiltmeyerek elinden gelenin daha fazlasn vermek adna urat. Mehmet Topal da profesyonelce yaklam, sorun yaratmayan yaps ile Cocu nun güvendii bir isim. Topal hazrlk maçlarnda orta sahann her yerinde oynayabileceini gösterdi. Teknik direktör Phillip Cocunun da beenisini alan futbolcunun yeni sezonda ön liberoda tek oynamas , Josef in ise 8 numaraya kayarak vazgeçilmez isimlerden biri olmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git