Cornelius, Trabzonspor'da ikinci baharını yaşıyor

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Andreas Cornelius, ülkesi Danimarka'dan sonra Türkiye'de adeta kendini buldu. Fransa, İngiltere ve İtalya maceralarında aradığını bulamayan Cornelius, Türkiye'de ikinci baharını yaşıyor.

Haberler 21.04.2022 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TRABZON (HA) - Trabzonsporun golcü oyuncusu Andreas Cornelius, ülkesi Danimarkadan sonra Türkiyede adeta kendini buldu. Fransa, ngiltere ve talya maceralarnda aradn bulamayan Cornelius, Türkiyede ikinci baharn yayor.

Ziraat Türkiye Kupas Yar Final ilk maçnda Kayserisporu 1-0 malup eden Trabzonsporda, Cornelius att golle takmn galibiyete tayan isim oldu. Spor Toto Süper Ligde 13, Ziraat Türkiye Kupas ve Avrupa kupalarnda toplam 15 gole imza atan Danimarkal futbolcu Andreas Cornelius, ülkesinden sonra Türkiyede bordo-mavili formayla ikinci baharn yayor.

Fransa, ngiltere ve talya kariyerlerinin ardndan Türkiyeyi tercih eden golcü oyuncu toplamda 15 gole ulat. Ülkesi Danimarkann Kopenhag takmnda att 18 golün ardndan en parlak dönemini Türkiyede Trabzonspor formas altnda yaayan oyuncu gol krallnda da iddial durumda bulunuyor.

Danimarkada balayan yükseli, ngilterede hüsrana döndü

Baarl futbolcu, Danimarkann Kopenhag takmnda ilk sezonda sadece iki maçta forma giyebildi. Cornelius için 2012-2013 sezonunu ise altn yl oldu. Süperligaen 32 maçta 18 gol atan Cornelius, Avrupada önemli bir performans ortaya koyarak yükseli dönemine girmiti.

2013-2014 sezonunda ngiltere Premier Lig ekiplerinden Cardiff Cityde forma giymeye balayan Danimarkal futbolcu, burada aradn bulamad. Toplam 11 maçta forma giyen Cornelius, gol ve asist yapamadan tekrar ülkesine geri dönmütü. Yaad hayal krklnn ardndan Danimarkaya dönen baarl oyuncu burada goller bularak yeniden toparlanma sürecine girdi.

talya-Fransa hattndan aray

ngilterede geçen kötü günlerin ardndan yeniden ülke dna çkmann zorluuyla kar karya kalan Danimarkal oyuncu zor bir karar vererek talyann yolunu tuttu. 2017-2018 sezonunda Serie A ekiplerinden Atalanta formas giydi. Toplam 31 maçta 6 gol atp, 3 asist yapt.

Cornelius için talyada iler istedii gibi gitmemiti. talyan kulübü, golcü oyuncuyu Fransa ekibi Girondins Bordeauxa kiralk olarak gönderdi. 2018-2019 sezonunda Fransa da toplam 33 maçta 4 gol atarken 2 de asistle sezonu tamamlamt.

Atalanta kiralktan dönen Corneliusu bu kez baka bir talya ekibi Parmaya kiralad. 2019-2020 sezonunda ise Parma formasyla 27 maçta 12 gol, 4 asist ile sezonu kapatt. Danimarkal performansndan memnun kalan Parma, Corneliusu kadrosuna katt.

Danimarkadan sonra Türkiyede ikinci baharn yayor

Andreas Cornelius , 2020-2021 sezonunda Parma formasyla 30 maçta sadece 1 gol atabilmiti. 5 asistle sezonu kapatan baarl futbolcu söz konusu sezonda beklentileri karlayamad. Daha sonra Türkiyenin yolunu tutan Cornelius ilk sezonunda forma giydii 36 resmi maçta 15 gol kaydederek önemli bir performans ortaya koydu.

Ana Sayfaya Git