Çukurca'da rafting heyecanı

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Zap Deresi'nde gençlere rafting eğitimi verildi.

Haberler 03.06.2018 - 12:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik güçlerinin terör örgütüne kar bölgede gerçekletirdii baarl operasyonlarla huzurun salad ilçede sportif faaliyetler de yaplmaya baland.

Valilik, Hakkari Üniversitesi, çukurca Kaymakaml ve çukurca Belediyesince, Narl köyünden geçen Zap Deresinde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, profesyonel sporcular tarafndan gençlere rafting eitimi verildi.

Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Temel Ayca, yapt konumada, ilçenin doal güzelliklerini, bilinmeyen yerlerini tantmay amaçladklarn söyledi.

çukurcada gençlerin rafting yapmasnn sevincini yaadklarn belirten Ayca, Raftingi çukurcada sürekli yaplan bir spor haline getirmeyi amaçlyoruz. Bu düünceyle ilçede rafting eitim merkezi kurmay planlyoruz. dedi.

Gelimekte Olan Spor Branlar Federasyonu Rafting Asbakan ve Dünya Rafting Federasyonu 2. Bakan Fikret Yardmc da Zap Deresinde güzel bir etkinlie ahit olduklarn dile getirdi.

çukurcann Irak snrnda bulunduuna dikkati çeken Yardmc, öyle konutu:

Biz ülkemizin her yerinde rafting yaptrmak istiyoruz. Ben Hakkariye gidiyorum. dediimde Hayr, gitme. dediler. Hayr, Hakkari gerçekten turizm potansiyeli yüksek, çok önemli bir ilimiz. Herkes buraya gelecek. Gelmesi için biz buradayz. Önümüzdeki günlerde göreceksiniz muhteem bir Türkiye ampiyonas yaplacak burada. Uluslararas ampiyona yapma hedefimiz de var.

Ana Sayfaya Git