Cumhurbaşkanı Erdoğan, engelli basketbolcuların hayalini gerçekleştirdi

Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Muş Bedensel Engelliler Basketbol Takımı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gönderilen 10 tekerlekli sandalyeyle antrenmanlara başladı.

Haberler 08.10.2017 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen yl 3 Aralk Dünya Engelliler Günü dolaysyla Cumhurbakanl Külliyesine davet edilen kulübün bakan Bedri Korkmaz, Cumhurbakan Erdoandan, tekerlekli sandalye talebinde bulundu.

Erdoann talimat üzerine Mua gelen görevliler, engellilerin beden ölçülerine göre tekerlekli sandalye siparii verdi.

Tekerlekli sandalyelerine kavuan basketbolcular, Atatürk Spor Salonunda çalmalarna balad.

EN BÜYÜK HAYALMZ GERçEKLETRD

Kulüp bakan Bedri Korkmaz, kulüp olarak 16 yldr basketbol oynadklarn söyledi.

Yllardr mücadele vermelerine ramen, hiç kimseden destek alamadklarn anlatan Korkmaz, öyle konutu:

Engelli arkadalarmzn en büyük hayali, hep büyük takmlarn kulland sandalyelere sahip olabilmekti. Geçen yl Cumhurbakanl Külliyesine gittiimizde Cumhurbakanmza böyle bir eksiimizin olduunu söyledik. Mua döndükten sonra Cumhurbakanmz talimat vermi. Yetkililer buraya gelerek sandalye ölçülerimizi aldlar. En büyük hayalimiz olan bu sandalyeleri bize gönderen Cumhurbakanmza teekkür ediyorum. Sayn Cumhurbakan, en büyük hayalimizi gerçekletirdi.

Korkmaz, maçlara gidebilmeleri için destee ihtiyaçlar olduunu, Cumhurbakan Erdoann gösterdii duyarll yerel yöneticilerden de beklediklerini ifade etti.

SANDALYELERN HAKKINI VERMEYE çALIACAIZ

Mu temsilcisinin genç milli takm oyuncusu Mevlüt Erdenci de destek almadan 1. Ligde mücadele ettiklerini vurgulayarak, unlar kaydetti:

Tekerlekli sandalyelerimiz çok eski olduu için maçlarda baarsz oluyorduk. Yeni gelen sandalyelerle daha güzel baarlar elde edeceiz. Sandalyelerin hakkn vermeye çalacaz. Cumhurbakanmza teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git