Dam, ev parkta spor hazırlığı!

Şanlıurfa'da sporcular şampiyonalara dam, ev ve parklarda hazırlanıyor

Haberler 03.01.2021 - 23:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamnda alnan tedbirlere uyup, zorunda kalmadkça evlerinden çkmayan sporcular, ampiyonalara binalarn damnda, evlerinde ve parklarda antrenman yaparak hazrlanyor.

anlurfa Büyükehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü bünyesinde tekvando, kick boks, judo, wushu, karate gibi branlarda faaliyet gösteren sporcular, Kovid-19 tedbirleri kapsamnda salon ve antrenman sahalarnn kapanmas nedeniyle alternatif yollara bavuruyor.

Gerçekleecek ampiyonalara hazrlkl girmek isteyen sporcularn kimisi binalarnn damnda, kimisi evinin salonunda veya odasnda, kimisi de havann güzel olmasn frsat bilerek parklarda 2-3 kiilik gruplar halinde antrenman yapmaya çalyor.

Belediye tarafndan malzeme destei salanrken, sporcularn müsabakalara en iyi ekilde hazrlamak isteyen antrenörler de birkaç gün arayla onlar ziyaret ederek gerekli antrenman plan ve taktiklerini veriyor.

Antrenörleri ve ailelerinin desteiyle antrenmanlarna devam eden sporcular, katlacaklar müsabakalarda baarlar elde etmek istiyor.

IHANLIOLU: çALIMAK çN PARKA GDYORUZ

Kick boks ve wushu brannda Avrupa ampiyonluklar bulunan milli sporcu Hidayet hanlolu, pandemi dönemi çalmalarn AA muhabirine anlatt.

u anda her iki dalda da Türkiye ampiyonasna hazrlandn belirten hanlolu, Spor salonlar kapal olduu için birkaç arkadamla toplanp parkta antrenman yapyoruz. Bu branlarda rakiple mücadele ettiimiz için mecburen arkadalarmla karlkl antrenman yapyoruz. Bu yüzden havann güzel olduu günlerde çalmak için parka gidiyoruz. dedi.

Salonda antrenman yapmay çok özlediini dile getiren hanlolu, salgnn bir an önce sona ermesi ve salonlarn tekrar açlmas temennisinde bulundu.

STEGÜN: ELMZDEN GELDNCE EN Y EKLDE çALIIYORUZ

Tekvandocu Zilan stegün, arkada Melisa Polat ile oturduklar binann damnda antrenman yaptklarn kaydetti.

Türkiye ampiyonasnda iki kategoride yaracan, bu nedenle de çok iyi hazrlk yapmas gerektiini dile getiren stegün, Salgn nedeniyle elimizdeki imkanlarla evimizde ve evin damnda antrenmanlara devam ediyoruz. Burada elimizden geldiince en iyi ekilde çalyoruz. Tabii hocamz bamzda olmad ve salonda çalamadmz için zorlanyoruz. Hedefim böyle damda ve evde çalarak ampiyon olup, milli takma seçilmek. diye konutu.

stegün, antrenörünün sürekli kendisiyle iletiim halinde olduunu, haftann belirli günlerinde gelerek antrenman yaptrdn da sözlerine ekledi.

TOPAL: KOMULARIMIZ LGYLE ANTRENMANIMI ZLYOR

Judocu Tuba Topal, 7 yldan beri bu branla ilgilendiini, salgn nedeniyle antrenmanlarn evinin salonunda yapmak zorunda kaldn aktard.

Evde çalt için ailesinin de antrenmanlarna dahil olduunu ifade eden Topal, öyle konutu:

Salgndan dolay evde kalyoruz. Tabii evde kalrken de sporumuzdan geri kalmyoruz. Evde kal, sporsuz kalma sloganyla antrenmanlarm evde yapyorum. Eskiden çok nadir evde çalrken, u anda antrenmanlarmn tamamn evin içerisinde, dardan izole bir ekilde yapyorum. Bazen dama çkp orada da çalyorum. Komularmz ilgiyle antrenmanm izliyor. Bu da houma gidiyor. Evde çalrken arada annem de bana elik ediyor. çok elenceli vakit geçirdik. Kardelerim de gelip bana yardm ediyor. Ailemle birlikte hem evde kalyoruz hem spor yapyoruz hem de eleniyoruz.

çOBAN: GÜZEL BAARILAR ELDE ETMEK STYORUZ

anlurfa Büyükehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Antrenörü Abdulkadir çoban, salgn nedeniyle sporcularna genellikle dardan destek vermek zorunda kaldklarn vurgulad.

çoban, 2-3 günde bir sporcular ziyaret ettiini, bazen de online dersler verdiini ifade etti.

Ziyaretlerde sporcularn taktik ve çalma programlarn belirlediini dile getiren çoban, unlar söyledi:

Önümüzdeki aydan itibaren hazrlandmz Türkiye ampiyonalarmz salgn tedbirlerine uygun balayacak. Bu nedenle sporcularmz elimizdeki imkanlar dahilinde ev ortamnda sk bir çalmaya soktuk. Belediyemizin katksyla sporcularmza malzeme ve diyetisyen destei de salyoruz. Pandemi tüm insanlarn hayatn deitirdii gibi sporcularn da hayatn deitirdi. imdi sporcularmz damda, bahçede, evinin odasnda, parklarda zor artlarda antrenmanlarna devam ediyor. nallah bu zor sürece ramen katlacamz ampiyonalarda güzel baarlar elde etmek istiyoruz.

Ana Sayfaya Git