Demirören: "Uluslararası bir finale ev sahipliği yapma kabiliyetimiz var"

"Finalin ikinci kez bize verilmesi, Avrupa futbol ailesinin ve UEFA'nın Türkiye'ye duyduğu güven ve inancın güçlü bir göstergesi"

Haberler 25.05.2018 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2020 ampiyonlar Ligi finali, stanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumunda oynanacak.

UEFA, 2020 ampiyonlar Ligi finalinin stanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumunda oynanmas karar ald.

2018 ampiyonlar Ligi finaline ev sahiplii yapacak olan Ukraynann Kiev kentinde yaplan UEFA Yönetim Kurulu toplantsnda 2020de oynanacak finallerin yerleri berlirlendi. 2020 ampiyonlar Ligi finali için Portekizin Lizbon kentinde bulunan Estadio da Luz ile stanbul Atatürk Olimpiyat Stad aday konumunda bulunurken, UEFA yönetimi tercihini stanbuldan yana kulland. 2020 UEFA ampiyonlar Ligi final müsabakasnn 30 Mays 2020 tarihinde oynanmas kararlatrld.

DEMRÖREN: UEFANIN TÜRKYEYE NANCININ GÖSTERGES

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bakan Yldrm Demirören, UEFAnn bu karar almasnn ardndan yapt açklamada, Avrupa ve dünya futbol takvimlerindeki en önemli mücevherlerden biri olan 2020 UEFA ampiyonlar Ligi finaline ev sahibi olarak duyurulmaktan çok memnunuz. Finalin ikinci kez bize verilmesi, Avrupa futbol ailesinin ve UEFAnn Türkiyeye duyduu güven ve inancn güçlü bir göstergesi. Olaanüstü uluslararas bir finale ev sahiplii yapma kabiliyetimiz var. stanbul ve Atatürk Olimpiyat Stadyumunun büyüsünü iki yl boyunca Avrupa ve ötesinden oyuncular ve taraftarlarla paylamay ümit ediyoruz dedi.

YARDIMCI: UEFANIN EN Y ORTAI OLMAYA KARARLIYIZ

UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve TFF Birinci Bakan Vekili Servet Yardmc, bu karar öyle deerlendirdi: Bu sadece büyük bir onur deil, ayn zamanda dünya standartlarnda uluslararas etkinliklere ev sahiplii yapan muhteem tarihimize de katkda bulunuyor. UEFAnn mümkün olan en iyi orta olmaya kararlyz. Bu alandaki önemli deneyimimiz, UEFAnn hem 2020de hem de gelecekte gerçekten gurur duyaca etkinlikleri sunmamz salayacaktr. leriye baktmzda, UEFA için yeni bir snr vaat eden UEFA EURO 2024e ev sahiplii yapmak bizim için güçlü bir arzu. Asya, Afrika ve Orta Douya açlan bir kap olarak Türkiye, her zamankinden daha fazla insana ulatrmak için küresel bir turnuvaya ev sahiplii yapmak adna heyecan verici frsatlar sunuyor.

CENK TOSUN: TÜRKYENN NANILMAZ BR EV SAHPL GERçEKLETRECENDEN Hç ÜPHEM YOK

ngilterenin Everton takmnda forma giyen A Milli Takm oyuncusu Cenk Tosun, ampiyonlar Ligi ev sahiplii ile ilgili olarak, Kariyeri boyunca Avrupann yan sra stanbul ve Türkiyede oynam bir futbolcu olarak; hem ülke hem de stanbulun 2020deki ampiyonlar Ligi finali ve UEFA EURO 2024 ev sahiplii adaylnda baarl olacandan ve inanlmaz bir ev sahiplii gerçekletireceinden hiç üphem yok. Tutkulu, bilgili taraftarlar, modern stadyumlar, gerçekten büyüleyici tarihi ve davetkar kültürü ile Türkiye, futbol oynamak ve izlemek için esiz bir ortam sunuyor. Seremoni srasnda hissettikleriniz ve ampiyonlar Ligi müziini duymak gerçekten fantastik. Geçen sezon gruplarda 4 gol atmak ve 2 asist yapmann yaratt tatmin duygusu gerçekten çok farkl ifadelerini kulland.

CENGZ ÜNDER: ÜLKEMDEK BÜYÜK BR TURNUVADA OYNAMAK HER ZAMAN HAYALM OLMUTUR

talyan temsilcisi Romada forma giyen formas giyen Milli futbolcu Cengiz Ünder ise açklamasnda u ifadelere yer verdi: Ülkemdeki büyük bir turnuvada oynamak her zaman hayalim olmutur. Kukusuz ki Türkiye inanlmaz bir ev sahibi olacak ve bu da ülkedeki futbolun geliimini daha da tevik ederek, gelecek nesil oyunculara ve taraftarlara ilham verecek. UEFA ampiyonlar Ligindeki ilk golümü atmak benim için büyük bir onurdu. O an, her zaman hayatmn unutulmaz anlarndan biri olacak. Bu gol ayn zamanda beni bu turnuvada gol atan en genç Türk futbolcu yapt. Taraftarlarn ampiyonlar Liginde yaratt esiz atmosfer biz futbolcular çok farkl motive ediyor.

Ana Sayfaya Git