Deniz Naki'ye beraat

Amed Sportif Faaliyetler'in futbolcusu Deniz Naki, hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada beraat etti.

Haberler 09.11.2016 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ddianamede, Nakinin sosyal medya hesaplarnda, yer alan 8 ayr paylamda terör örgütü propagandas yapt, bir paylamnda srail ile Filistin arasnda yaanan çatmalarda yaamn yitiren çocuklarn fotorafn paylaarak, rnakn Cizre ilçesinde yaanm bir olay gibi gösterdii ifade edilmiti. Savc, Deniz Naki hakknda 1 yldan 5 yla kadar hapis cezas istemiti.

TÜRKYE 2nci Liginde mücadele eden Amedsportif Kulübü futbolcusu Deniz Naki, sosyal medya hesaplarndan terör örgütü propagandas yapt iddiasyla açlan davann ilk durumasnda beraat etti. Naki, her zaman bar mesaj verdiini belirterek, nsanlarn ölümlerine kar olduum söylemim farkl noktaya çekildi dedi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn Amedsporlu Deniz Naki hakknda sosyal medya hesaplarnda, Terör örgütü propagandas yapt iddiasyla açt davann ilk durumas bugün Diyarbakr 4üncü Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Deniz Naki, Alman Parlamenterler Martina Renner ile Jan Van Aken, Amedspor Kulüp bakan Nurullah Edemen ve avukatlarn da katld durumadan önce Alman Parlamenterler, Nakinin daha önce Almanyada oynad St.Pauli takm futbolcularnn imzalad formay kendisine hediye ettiler. Cumhuriyet savcs, suçun olumadn belirterek, Nakinin beraatini istedi. Durumaya ksa bir ara veren Mahkeme, Nakinin beraatine karar verdi.

DDET ÖVEN BR AçIKLAMASI YOKTUR

Duruma ardnda adliye önünde bekleyen gazetecilere açklama yapan futbolcu Deniz Nakinin avukat Soran Haldi Mzrak, davann gereksiz yere açldn ifade ederek, davaya konu olan sözlerin Deniz tarafndan söylenmediini anlatt. Mzrak, öyle konutu:

Deniz, mahkemede bar mesaj verdiini söyledi. Ülkede yaanan çatma ve savan bir an önce sona ermesini mahkemede beyan etti. Mahkeme de savclk ile ayn kanatteydi. çünkü suç unsuru olumamt. Açlan dava; örgüt propagandas yapmakt. Cebir, iddet eylemlerini övücü mahiyette açklamalarn olmas gerekiyor, bu tür davalarn açlmas için. Denizin herhangi bir ekilde iddeti öven bir açklamas yoktur. Bandan beri bunu söylemitik. Mahkeme de bizimle ayn kanaate olduu için oybirliiyle berat karar verdi. Bundan sonra da sprotif baarlarmzla gündeme gelmek istiyoruz.

Deniz Naki ise, her zaman bar mesaj verdiini belirterek, insanlarn ölümlerine kar olduuna dair söyleminin farkl noktaya çekilmesinden üzüntü duyduunu söyledi. Naki, Biz futbolcular olarak, bu corafyada bu zor dönemde bu halk mutlu etmek bizim hedefimizdir. Bunu da yapmaya çalyoruz. Beni yalnz brakmayan herkese teekkürlerimi iletiyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git