Deplasman Beşiktaş'tan sorulur

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş'ı karşı karşıya getirecek derbi müsabakası öncesi, siyah-beyazlı ekibin deplasman performansı dikkati çekiyor.

Haberler 26.02.2017 - 11:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ligde en yakn rakibi Medipol Baakehirin 4 puan önünde 47 puanla lider durumda bulunan Beikta, deplasman maçlarndan en fazla puan çkaran ekip konumunda.

Bu sezon ligde 11 deplasman maçna çkan Beikta, 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alrken, hanesine 21 puan yazdrmay baard.

Siyah-beyazl ekip, rakip sahada oynad 11 karlamada fileleri 17 kez havalandrrken, kalesinde ise 9 gole engel olamad.

- Be deplasmanda kayp yaad

Beikta, ligde çkt 5 deplasman müsabakasnda kayp yaarken, rakip sahalarda 12 puan brakt.

Siyah-beyazl ekip, Atiker Konyaspor (2-2), Gençlerbirlii (1-1) ve Fenerbahçe (0-0) deplasmanlarnda ikier puan brakrken, Kasmpaa (1-2) ile son olarak da Kardemir Karabükspor (1-2) maçlarnda rakiplerine boyun edi.

- Galatasaray iç sahada istikrarsz

Derbi maçta Beikta konuk edecek Galatasarayn iç saha maçlarnda ald istikrarsz sonuçlar dikkati çekiyor.

Seyircisi önünde sergiledii baarl performansla bilinen sar-krmzl ekip, bu sezon ise iç sahada beklentilerin uzanda kald.

Türk Telekom Arenada 10 lig maçna çkan Galatasaray, 7 kez galip gelirken, 3 kez rakiplerine boyun edi ve hiç berabere kalmad. Bu maçlarda 25 gol atan sar-krmzllar, kalesinde ise 9 gol gördü.

- ç sahada kritik kayplar

Galatasaray, bu sezon seyircisi önünde kaybettii kritik maçlarla dikkati çekti.

Lige iyi bir balangç yapan sar-krmzllar, 8. haftada Trabzonspora sahasnda 1-0 yenilerek ilk malubiyetini yaarken, bu sonuç kötü gidiin de habercisi oldu.

Sar-krmzllar, 10. haftada ise lig lideri olarak Türk Telekom Arenaya gelen ve yenmesi durumunda zirveye ortak olaca maçta Medipol Baakehire 2-1 malup olarak iç sahada ikinci önemli darbesini ald.

Trabzonspor yenilgisiyle balayan süreçte Galatasaray, deplasmandaki Fenerbahçe derbisi de dahil olmak üzere 4 maçta 3 malubiyet alarak bir anda zirvenin 9 puan gerisine dümekten kurtulamad.

Galatasaray, son deplasman yenilgisini 20. haftada 2-1lik skorla Kayserispora kar yaad. Kazanmas durumunda lider Beikta ile puan farkn 2ye düürüp, Medipol Baakehirin averajla üzerinde ikinci sraya çkacak olan sar-krmzl ekip, yine kritik bir malubiyetle sahadan ayrld.

Bu yenilgi, Galatasaraya zirve yarnda önemli bir darbe olurken, teknik direktör Jan Olde Rikerinkin de kredisini bitirdi. Kayserispor maçnn ardndan Riekerinkle yollarn ayran sar-krmzllar, takmn bana Igor Tudoru getirdi.

Ana Sayfaya Git