Depremde hayatını kaybedenler Erek Dağı zirvesinde anıldı

Van'da 49 sporcu, 2011'de yaşanan depremlerde hayatını kaybeden 644 kişiyi anmak amacıyla 2 bin 800 rakımlı Küçük Erek Dağı'nın zirvesine çıktı.

Haberler 08.11.2017 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van depreminde yaamn yitirenler ansna düzenlenen 6. Miyazaki Erek Da Trmanna katlacak sporcular, sabahn erken saatlerinde otobüslerle pekyolu ilçesi Yukar Bakraçl Mahallesine geldi. Sporcular buradan balayan etkinlikte, 4 saat süren zorlu trmann ardndan zirveye ulat.

Zirvede düzenlenen anma programnda, Vanda 9 Kasm 2011de yaanan 5,6 büyüklüündeki depremde, kald otelin enkaznda hayatn kaybeden Japon yardm gönüllüsü Atsushi Miyazaki ile depremde yaamn yitirenler için sayg duruunda bulundu ve zirve defterine düünceler aktarld.

- Miyazaki yardm için gelmiti

Vadi Doa Spor Kulübü Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Demez, AA muhabirine yapt açklamada, 23 Ekim ve 9 Kasmdaki depremlerin altnc yl dolaysyla düzenlenen etkinliin büyük anlam tadn söyledi.

Her yl depremde hayatn kaydedenleri anmak için etkinlik düzenlediklerini belirten Demez, öyle konutu:

Atsushi Miyazaki depremde halkmza yardm etmek için kentimize gelmiti. Bizlere yardm ulatrmak isterken vefat etti. Biz de vefa borcumuzu ödemek için her yl onun ansna etkinlik düzenliyoruz.

- Umarm bir daha böyle üzücü olaylar yaamayz

Türkiye Daclk Federasyonu Van Temsilcisi Fatih Eri ise depremde Japonyadan Vana yardm etmek için gelen gönüllüler olduunu anmsatarak öyle konutu:

Bu gönüllüler yardm malzemelerini mahalle, çadr kentler ve köylerde ki depremzedelere dattlar. Depremde Miyazaki de göçük altna kalarak hayatn kaybetti. Biz de ona olan vefa borcumuzu ödeyebilmek için etkinliimize onun ismini verdik.

- Yaralarn sarm bir Van ile karlatm

Trmana katlan ranl Ali Mamirzade de depremden sonra Vana geldiini ve yaanan acy hissettiini vurgulad.

Van halknn yaralarnn sarlmasnn önemli olduuna iaret eden Mamirzade, Ama 644 cann anlar hala yayor. Bizler de depremde hayatn kaybedenleri sayg ve rahmetle anmak için bu trman gerçekletirdik. dedi.

Ana Sayfaya Git