Depremzede Ruhat'ın gözü dünya şampiyonluğunda

Van'da 8 yıl önce meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde babasını kaybeden 19 yaşındaki Ruhat Basooğlu, yaşadığı acı dolu günleri spor sayesinde aştı.

Haberler 23.10.2019 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

23 Ekim 2011de en çok ykmn yaand Erci ilçesinde emekli öretmen olan babasnn enkaz altnda kalmasyla sarslan Ruhat Basoolu, psikolojik sorunlar yaamaya balad.

Ailesinin ve çevresinin desteiyle balad spor sayesinde yeniden hayata tutunan Ruhat, ilçede kurulan kick boks ve muay thai takmyla antrenmanlara çkarak kendini gelitirdi.

Ksa sürede önemli baarlara imza atan Ruhat, kick boksta dünya üçüncülüü, muay thaide dünya ikincilii elde ederek milli takmn baarl sporcularndan biri oldu.

Aralk aynda Antalyada yaplacak Muay Thai Avrupa ampiyonasnda baarl olabilmek için hazrlklarn sürdüren Ruhat, gelecekte kariyerine dünya ampiyonluu baarsn da eklemek istiyor.

- Eve girmeye çalrken deprem oldu

Van Yüzüncü Yl Üniversitesi (YYÜ) Beden Eitimi Öretmenlii birinci snf örencisi Ruhat Basoolu, AA muhabirine, eve girmeye çalt srada sarsntnn baladn, o günlerin hala gözünde canlandn söyledi.

Babasn kaybettikten sonra çok zor günler yaadn, içine kapandn anlatan Ruhat, unlar kaydetti:

Derslere olan ilgim azald, okuldan uzaklamaya baladm. Bu halimi gören ailem beni spora yönlendirdi. Spora olan ilgim depremden sonra oldu. Bu süreçte ailem ve hocalarm bana destek oldu. Üniversiteler aras müsabakalara katldm. lk zamanlar baarl olamadm ama vazgeçmedim. Daha sonra ampiyonluk yarlarnda ülkemizi temsil etmeye baladm, uluslararas baarlar elde ettim. Spor, deprem döneminde yaadm psikoloji sorunlardan kurtulmama yardmc olan en büyük etken. Sporun insann sosyal yaamn gelitirdiini gördüm.

Kendisine verilen destekle yaad zorluklarn üstesinden geldiini aktaran Ruhat, Bu süreçte her zaman yanmda olan hocalarma ve aileme teekkür ediyorum. u anda üniversite eitimime devam ediyorum ayn zamanda uluslararas ampiyonalara hazrlanyorum. Hedefim dünya ampiyonu olmak. Müsabakalara katlabilmek için zaman zaman ekonomik skntlar yaayabiliyorum. Bu nedenle yetkililerden destek bekliyorum. ifadelerini kulland.

- Sporcularmzn baarsn görmek sevindiriyor

YYÜ Salk Spor Daire Bakanl Boks ve Kick Boks Antrenörü Suat Kurnaz da yetitirdikleri sporcularn elde ettikleri baary görünce mutlu olduklarn dile getirdi.

Sporcu yetitirmenin kolay olmadn, bunun için emek gerektiini ifade eden Kurnaz, Sporcularmza elimizden gelen tüm destei veriyoruz. Büyük emekler verip yetitirdiimiz sporcularn baarsn görünce seviniyoruz. Ruhat, ülkemizi yurt dnda baarsyla temsil ediyor, bayramz dalgalandryor. Onunda gurur duyuyoruz. Büyüklerimizden Ruhat gibi sporculara destek vermelerini bekliyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git