Dev ekranda büyük coşku

2.Lig Play-Off çeyrek final ilk karşılaşmasında Tarsus İdman Yurdu ve Amedspor arasındaki mücadeleden gol sesi çıkmazken, maçın TRT Kurdi tarafından Kürtçe ve Türkçe olmak üzere çift dilli anlatımla canlı yayınlanması sadece Türkiye’de değil, dünyanın bir çok yerinde milyonlarca insanın ekran başına kilitlenmesini sağladı.

Haberler 14.05.2022 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda futbolsever, Büyükehir Belediyesinin izniyle 15 Temmuz ehitleri Parknda kurulan dev ekranda heyecana ortak oldu. Maç balamadan önce alana akn eden binlerce taraftar,stat havasn aratmayacak bir atmosferde takmlarna destek vererek heyecan yaad. Cokulu kalabalk renkli görsel ovlar ve tezahüratlarla güzel görüntüler oluturdu.

Rövan Mücadelesi de Canl Yaynlanacak

Dünyada ayn anda çift dilli anlatmla maç yayn yapan ilk televizyon kuruluu olan TRT Kurdinin yayn Mersin ve Tarsusta da kalabalk gruplar halinde izlendi.

TRT Kurdinin 6 kamera ve HD yayn kalitesiyle gerçekletirdii hizmetten memnun kaldklarn belirten futbolseverler, sosyal medyada yaptklar paylamlarla teekkür etti.

16 Mays Pazartesi günü Diyarbakr Stadnda saat 20.00da balayacak Amedspor-Tarsus dman Yurdu maç da yine TRT Kurdi tarafndan çift dilli anlatmla canl yaynlanacak.

Ana Sayfaya Git