Dev futbol kulüpleri geleceğin yıldız adaylarını Diyarbakır'da da arıyor

Diyarbakır'da futbol akademisi kuran Fransa'nın Paris Saint-Germain ile İtalya'nın Inter kulüpleri bünyelerine aldıkları 3-19 yaş arası çocuk ve gençleri verdikleri eğitimle futbola kazandırmayı hedefliyor.

Haberler 25.02.2022 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Fransa Ligue 1de mücadele eden Paris Saint-Germain ile talya Serie A ekibi Inter, Diyarbakrda kurduklar futbol akademileri ile genç yetenekleri kefetmek istiyor.

Lionel Messi, Neymar, Kylian Mbappe gibi dünyaca ünlü yldzlarn formasn giydii Fransann köklü kulüplerinden Paris Saint-Germain ile Türk milli takm formas giyen Hakan çalhanolunun da yer ald talyann Inter Kulübü, bünyelerine aldklar 3-19 ya aras çocuk ve gençlere eitim veriyor.

Antrenörler eliinde antrenman yapan çocuk ve gençlere futbol eitiminin yan sra kiisel geliim noktasnda da destek veriliyor.

ngilizce ve Franszca eitim verilen genç yeteneklere psikolog ve diyetisyen destei de salanyor.

Belirli dönemlerde Fransa ve talyadan gelen antrenörler tarafndan da izlenen çocuklar düzenlenen turnuvalarda da yeteneklerini sergileme imkan buluyor.

- Türkiyede üst düzey kulüpler 8 çocuumuzu takibe ald

Inter Akademi Diyarbakr yöneticilerinden Ahmet Süer, AA muhabirine, ülke genelinde 9 ilde futbol akademilerinin bulunduunu belirterek, bu illerden biri olan Diyarbakrda da çocuklara Avrupadaki eitim sistemini uygulamak istediklerini söyledi.

Yaklak 300 çocuu yetitirdiklerini anlatan Süer, 150 çocuun lisansn yaptrdklarn, bu çocuklarn liglerde top koturduunu belirtti.

çocuklarn katld turnuvalarda baarl olduklarn aktaran Süer, unlar kaydetti:

Diyarbakrdaki gençlerin umutlarnn ve hayallerinin olmasn istiyoruz. Hedefimiz dünya liglerine futbolcu vermek. Gençlerimizin önü açlsn. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceiz. Önümüzdeki dönemde inallah Intere, Avrupann üst düzey takmlarna ve dünya liglerine sporcular göndererek yaptmz iin ne kadar doru olduunu anlatm oluruz. Burada çok yetenekli çocuklar var. Yakn dönemde de Türkiyede üst düzey kulüpler 8 çocuumuzu takibe ald.

- Parise futbolcu göndererek çalmalarmzn karln alacaz

PSG Akademi Diyarbakr antrenörü Serdar Adyaman ise ülke genelinde 10 ilde bulunan futbol akademilerinde eitim verildiini, antrenman programlarnn Paristen haftalk olarak geldiini, buna göre uygulama yaptklarn belirtti.

Dünya devi olan PSGnin alt yapya çok önem verdiine iaret eden Adyaman, Diyarbakr da bu ehirlerden biri olduu için çok mutlu ve onurluyuz. 3-19 ya aras bütün gruplarda çalma yaparak, sporcu kabul ediyoruz. En büyük hedefimiz yetenekli futbolcular kefetmek, dünya ve Türkiye futboluna kazandrmak. Diyarbakr genç nüfusu fazla olduu için bu konuda çok ansl. Parise önümüzdeki dönemlerde futbolcu göndermek istiyoruz. nallah Parise futbolcu göndererek, çalmalarmzn karln alacaz. ifadelerini kulland.

- Mbappe ve Zlatan brahimovic lakaplarn aldlar

Futbol eitimi alan çocuklardan Mustafa Pervane (13), benzerliinden dolay akademide arkadalarnn kendisine Mbappe ismiyle seslendiini söyledi.

En büyük hayalinin Mbappe ile futbol oynamak olduunu belirten Pervane, Mbappeye benzemek için uzun olan saçlarm da kestirdim. PSG ve Real Madrid kulüpleri bata olmak üzere ülkemizi dünyada temsil etmek isterim. dedi.

Emre Kutanolu (14) lakabnn Zlatan olduunu aktard.

En büyük hayalinin milli takm formas giymek olduunu anlatan Kutanolu, Zlatan ile futbol oynamay çok isterim. PSGde Türkiyeyi en iyi ekilde temsil etmek isterim. diye konutu.

- Ülkemizi temsil etmek istiyorum

Ali Arda Ekinci (13) antrenmanlarla kendilerini gelitirdiklerini ifade ederek, Amacm bata Inter olmak üzere dünyann sayl kulüplerinde oynamak. Türk yldz olarak adm Avrupaya kazmak istiyorum. eklinde konutu.

12 yandaki Muhammed Baydemir ise antrenmanlarn çok iyi geçtiini, futbol eitimi almaktan mutluluk duyduu belirtti.

Baydemir, Amacm talyada Interde oynamak. Hakan çalhanolu Interde ülkemizi temsil ediyor. Ben de ilerleyen zamanlarda ülkemizi temsil etmek istiyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git