Dimitris Pelkas: Fenerbahçe, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük kulübü

Yunan futbolcu Dimitris Pelkas, "Şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız. 2014'ten bu yana kazanılmamış bir şampiyonluk var ve bu anlamda mücadelemizi sergilemek istiyoruz" dedi.

Haberler 17.10.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fenerbahçenin yeni transferlerinden Dimitris Pelkas, Samandra Can Bartu Tesislerinde açklamalarda bulundu.

Fenerbahçenin Türkiyedeki en büyük kulüp olduunu ifade eden Pelkas, rekabet açsndan ise en iyisini ortaya koymak zorunda olduunu dile getirdi.

UMARIM EN HIZLI EKLDE BURAYA ADAPTE OLURUM

Sar-lacivertli kulüpte olmaktan dolay mutlu olduunu belirten Pelkas, Teekkür etmek istiyorum bakana ve hocamza bana güvendikleri için. Burada en iyisini yapp takma yardm etmek istiyorum. Erol Bulutu tanyorum. Buraya gelmeden önce kendisiyle konutum. Kendisi çok iyi bir hoca. Umarm en hzl ekilde buraya adapte olurum. Umuyorum ki hep birlikte iyi bir kimya yakalayp maç maç çok daha iyi oynarz dedi.

AMPYON OLMAK çN ELMZDEN GELEN YAPACAIZ

Fenerbahçenin Türkiyenin ve Avrupann en büyük kulüplerinden biri olduunu ifade eden Pelkas, Daha önce Rodrigues ve Thiam ile beraber oynamtm. Takmda çok iyi oyuncular var. Perottiyi tanyorum. Umarm hep birlikte iyi bir kimya olutururuz. dmanlarda ve maçlarda umarm bu uyumumuz devam eder. ampiyon olmak için elimizden geleni yapacaz. 2014ten bu yana kazanlmam bir ampiyonluk var ve bu anlamda mücadelemizi sergilemek istiyoruz. Ben futbolu tutkuyla oynayan bir oyuncuyum her zaman takmma yardm etmek isterim. Futbol takm oyunu ve iyi bir takm olmak istiyorsanz yardm etmeniz gerekiyor. Ben kendi stilimle alakal olarak konumak istemem ve maçlar oynadktan sonra hep birlikte eletirisini ve kritiini yapabilirsiniz eklinde konutu.

TAKIMIN HTYACI OLAN BÖLGELERDE OYNAMAK STERM

Pelkas, oynad pozisyon ile ilgili olarak, 10 numara pozisyonunda oynayabiliyorum ama her yerde de takmn ihtiyac olan bölgelerde oynamak isterim. Asl amacm takmma yardm etmek. Asist olur gol olur fark etmiyor. Kafamda yatan ilk hedef kazanmak. Aklmda kendimi kyasladm bir oyuncu yok. Ben sadece kendi futboluma odaklanyorum. Oyun stilimi gördükten sonra insanlar fikirlerini belirtebilir diye konutu.

SÜPER LG, YUNANSTANDAN DAHA Y BR LG

Süper Ligin temposunun yüksek olduunu dile getiren Pelkas, Alanyasporda Tzavellas ve Bakasetas ile görütüm. 1 hafta önce birlikteydik. Onlarn söylemlerine göre buras güzel bir lig. Yine onlarn söylemelerine göre Yunanistandan daha iyi bir lig dedi.

EN YMZ ORTAYA KOYMAK ZORUNDAYIZ

Pelkas, takmdaki rekabet hakknda ise, Saha içerisinde ve antrenmanlarda rekabet söz konusu. Her birimiz daha iyi olmak adna en iyimizi ortaya koymak zorundayz. Bu pozisyonu kazanmak istiyorsak en iyisini sergilemek gerekiyor. Rekabetin olmas takm için avantaj diye konutu.

KENDM GELTRMEK çN BÖYLE BR FIRSATI KABUL ETTM

Sar-lacivertli ekibin kendisini transfer etmek istemesinden dolay mutlu olduunu kaydeden Pelkas, Önceki takmma 13 yanda oraya katldm. Aslnda orada dodum diyebilirim. Hayatmn bir çok ksm orada geçti ve orada yükseldim. Bu yl benim için ayrlma zaman gelmiti. Kendimi gelitirmek için böyle bir frsat kabul ettim. Ben her zaman çok daha iyisini vermeye çalyorum. Takmn ampiyonluk istei çok önemli eklinde konutu.

BR AN ÖNCE STADA GTMEK STYORUM

Fenerbahçeye transferi öncesinde Stoch ile konuamadn belirten Pelkas, taraftarlar ile ilgili olarak unlar söyledi:

Taraftarlar arasnda benzerlik var. Bir an önce stada gitmek istiyorum. Fenerbahçe taraftarnn videolarn izledim. Taraftarn ne kadar güçlü olduklarn zaten biliyorlar. Ben sabrszlkla taraftarn önüne maça çkmay bekliyorum. Pandemiden dolay sorun yayoruz ancak duyduum kadaryla taraftarlarn belli bir ksmnn girebileceini duydum. Bunu sabrszlkla bekliyorum.

SEVDM çN 14 NUMARAYI ALDIM

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulutun bir çok dili bilmesinin avantaj olduunu vurgulayan Pelkas, Futbol dilinde önemli olan sahada her eyi verebilmeniz. Benim inandm ey bu. Sevdiim için 14 numaray aldm. Transferin son günü gelmitim ve çok fazla seçme opsiyonum yoktu. Benim favorim 10 numara ama arkadam Samatta ald için bunu tercih etti dedi.

Ana Sayfaya Git