Disk ve gülle atmanın 'gizli' şampiyonu

Spor yapmasına izin vermeyen ailesinden gizli antrenmanlar yapan 20 yaşındaki Aysel Yılmaz, disk ve gülle atmada hem milli sporcu oldu hem de ulusal ve uluslararası organizasyonlarda şampiyonluklara uzandı.

Haberler 26.07.2019 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantepte yaayan Aysel Ylmaz, ortaokuldaki beden eitimi öretmeninin yeteneini fark etmesiyle disk ve gülle atma branna yöneldi.

Bu süreçte spor yapmasna izin vermeyen ailesinden gizli antrenmanlara balayan Aysel, çevresindekilerin söylemlerine aldr etmedi ve spordan vazgeçmedi. Antrenmanlarn aksatmayan, kendisini gelitirmek için youn çaba sarf eden Aysel Ylmaz, ksa sürede kendini gelitirerek katld müsabakalardan derecelerle dönmeye balad.

Aysel Ylmaz, çeitli ya guruplarnda katld Türkiye ampiyonalarnda elde ettii derecelerle milli takma seçildi.

Spor kariyerine Avrupa ampiyonluunun yan sra 12 Türkiye ampiyonluu ve çeitli dereceler sdran milli sporcu, baarlarn artrarak Türk bayran olimpiyatlarda dalgalandrmak istiyor. Milli sporcu Aysel Ylmaz, küçük yalardan bu yana spora ilgisinin olduunu söyledi.

Gaziantep Üniversitesi Beden Eitimi ve Spor Yüksekokulu ikinci snf örencisi olduunu belirten Aysel, yaklak 6 yldr disk ve gülle atma sporuyla ilgilendiini ifade etti.

Baarl olmak için çok çaltn, antrenmanlarn aksatmadn anlatan Aysel Ylmaz, ilk Türkiye ampiyonluunu spora baladktan 2 yl sonra kazandn aktard.

Baar elde ettikçe onlarn direncini krdm

Aysel Ylmaz, spora ilk baladnda ailesinden gizli antrenmanlar yaptn anlatarak, öyle devam etti:

Ailem spor yapmama kar çkt için ilk balarda çok zor oldu. Ailemin haberleri olmadan antrenmanlara gidiyordum. Antrenörlerim, ailemi ikna etti. Baar elde ettikçe onlarn direncini krdm. Bu sefer onlar beni tevik etmeye balad. Baar hazzn aldkça daha fazlasn istiyorsunuz. 12 Türkiye ampiyonluu, 1 Avrupa ampiyonluunu, Avrupa üçüncülüü ve dördüncülüü, dünya dördüncülüü, balkan beincilii ve Fransada düzenlenen Akdeniz Oyunlarnda ikincilik elde ettim. Elinizde ans varsa sonuna kadar gitmelisiniz. Ya da benim gibi kendi ansn yaratacaksn. nsan elinden gelenin en iyisini yapmal.

Baarlarn sürdürmek istediini aktaran Ylmaz, haftann her günü 3-4 saat antrenman yaparak katlaca ulusal ve uluslararas müsabakalara hazrlandn kaydetti.

Aysel Ylmaz, en büyük hedefinin ise 2024 Paris Olimpiyatlarnda derece almak olduunu sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git