Diyar’ın Altın Çocuğu Burhan

12 yıl önce dönemin yöneticilerinin kendisini satıp alacaklarını kurtarma oyununu bozan ve 1 yıl sonra 650 bin TL bonservis ücreti kazandırarak Diyarbakırspor’un lige katılmasını sağlayan Burhan Eşer,taraftarlar tarafından ayrı bir sempatiye sahip. Burhan’ın yeni durağı TFF 1.Lig ekibi B.B Erzurumspor..

Haberler 21.07.2017 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

12 yl önce dönemin yöneticilerinin kendisini satp alacaklarn kurtarma oyununu bozan ve 1 yl sonra 650 bin TL bonservis ücreti kazandrarak Diyarbakrsporun lige katlmasn salayan Burhan Eer,taraftarlar tarafndan ayr bir sempatiye sahip. Burhann yeni dura TFF 1.Lig ekibi B.B Erzurumspor..

Diyarbakrsporlularn Gönlündeki Yeri Ayr

Diyarbakrspor tarihinde kulübe en fazla bonservis paras kazandran futbolcu oldu.Hem de kendisini satp alacaklarn kurtarmak isteyen dönemin yöneticilerinin oyununu bozarak ve kulübün transfer yasann kaldrlmasna vesile olarak. Diyarbakrsporda yetiti,Yeil-Krmzl formay hem Süper Ligde hem TFF 1.Ligde giydi,12 yl öncesi için rekor saylan 650 bin TL bonservis ücreti kazandrarak gitti,10 yl üst üste Süper Ligde oynad,geçen sezon kaptan olarak Sivassporla ampiyonluk yaad. imdi de TFF 1.Ligde ampiyonluk hesaplar yapan B.B Erzurumspora transfer oldu. Diyarbakrsporlu taraftarlar ve spor camias Diyarbakrspor için yapt fedakarln hiçbir zaman unutmad Burhan oynad takmlarda hem futbolcu hem de efendi ve örnek kiilii ile iyi temsil ettii için de takdir ediyor.

Kiilere Deil Diyarbakrspora Kazandrd

2005-2006 sezonunda Süper Ligden düen Diyarbakrsporda baz yöneticiler,kongre karar alp görevi brakma karar alnmasna ramen Burhan satp alacaklarn kurtarmak istiyordu. Bunun için Gençlerbirlii ile 1.5 milyon TL karlnda anlamlard. Her ey Burhann imzasna kalmt. Ancak Burhan,Ben kiilere deil Diyarbakrspora para kazandrarak gitmek istiyorum diyerek oyunu bozdu. 1 sezon daha Diyarbakrsporda kald,1 sezon sonra 650 bin TL bonservis bedeli ile Gençlerbirliine transfer oldu. Lige katlamama tehlikesi yaayan Diyarbakrspor,bu para ile hem transfer yasan kaldrd,hem de futbolculara ödeme yaparak lige katld.

Ana Sayfaya Git