Diyarbakır Barosu adına düzenlenen at koşusunu iptal etti

Diyarbakır Barosu, hayvan haklarını ihlal ettiği nedeniyle Türkiye Jokey Kulübü’nün her yıl kendi adlarına düzenlediği “Diyarbakır Barosu Koşusu”nu iptal ettirdi.

Haberler 22.11.2019 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Barosu, Diyarbakr çnar Bepnar Hipodromunda her yl kendileri adna Türkiye Jokey Kulübünün (TJK) düzenledii Diyarbakr Barosu Kousunu hayvan haklarn ihlal ettii gerekçesiyle iptal ettirdi. TJKnin her yl belediye, valilik ve çeitli kurumlar onuruna yapt koulardan Diyarbakr Barosu Kupas Kousu, Diyarbakr Barosu Hayvan Haklar Merkezinin giriimiyle bu yldan itibaren sona erdirildi.

2014 YILINDAN BER KOULAR YAPILIYOR

Kounun hayvan haklarn ihlal ettii gerekçesiyle hareket eden Hayvan Haklar Merkezi, baro yönetimine kounun iptali için talepte bulundu. Talebi hakl bulan baro yönetim kurulu ald kararla 2014 ylndan beri kendi adlarna düzenlenen kounu iptal edilmesini TJKya bildirerek kaldrd.

KEND SAHPLER ÖLDÜRÜYOR

Baro Hayvan Haklar Merkezi, yönetim kuruluna aldrd karar yazl bir açklamayla yaynlayarak, hayvan haklarn ihlal eden koularn insanlar için elence, düzenleyen kurumlar için ise prestij arac olduuna dikkat çekti. Merkez, yar atlarnn doal ortamndan kopartldn, yaramayacak hale gelen atlarn ise sahipleri veya mezbahalarda öldürüldüüne iaret ederek, at yar düzenleyen dier tüm kurumlara ayn yönde karar aldrma amaçl çalmalar yürüteceklerini duyurdu.

Ana Sayfaya Git