Diyarbakır'a gelen Kolombiyalı futbolcular, çeviri programıyla anlaşıyor

DİYARBAKIR'da geçen sezon mücadele ettiği 1'inci Amatör Lig'den Süper Amatör Lig'e yükselen Çermikspor, Kolombiya Genç Milli Takımı'nda oynayan Luis Alberto (21) ve Diego Alejandro'yu (22) transfer etti. Kolombiya Premier A ve B liglerinden transfer edilen iki futbolcu ile teknik heyet ve kulüp yöneticileri, Çermik'te İspanyolca bilen olmadığı için cep telefonlarına indirdikleri çeviri uygulaması üzerinden iletişim kuruyor.

Haberler 29.07.2018 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kolombiya Premier A Liginde mücadele eden Deportes Tolima takmnda oynayan orta saha oyuncusu Luis Alberto ve Kolombiya Premier B Liginde mücadele eden Cucuta Deportivo takmndan stoper Diego Alejandro, bu sezon Diyarbakr Süper Amatör Liginde mücadele edecek çermikspora transfer oldu. Genç futbolculardan Albertonun geçen yl formasn giydii Deportes Tolima takmnn Kolombiya Premier A Liginde ampiyon olduu örenildi. Ancak, Luis Albertonun genç ya nedeniyle çok fazla forma ans bulamad ve bu yüzden Türkiyeyi seçtii kaydedildi. 20 saatlik uçak yolculuunun ardndan stanbula oradan da Diyarbakra gelen iki futbolcunun maliyeti ve alacaklar yllk ücretler ise açklanmad.

DL SORUNU YAIYORLAR

Transferler büyük yank uyandrrken, spanyolca konuan iki futbolcu, ilçede bu dili bilen olmad için iletiimde sknt yayor. Luis Alberto ve Diego Alejandro ile teknik heyet ve kulüp yöneticileri, cep telefonlarna indirdikleri çeviri uygulamas üzerinden iletiim kuruyor.

Geçen sezon 1inci Amatör Ligi 4üncü srada tamamlayarak Süper Amatör Ligde mücadele etmeye hakkazanan çermiksporun teknik direktörü Hac Erolu, ampiyonluk parolasyla yola çktklarn ve buna göre transferler yapmaya baladklarn söyledi. Erolu, Menajerler aracl ile Kolombiyal iki futbolcuyu transfer ettik. Ama iletimde sknt çekiyoruz. imdilik cep telefonlarna indirdiimiz çeviri uygulamalaryla anlayoruz. Onlar da ilçeye ve bize alt. Kolombiyal iki futbolcunun lisans bedelleri ve yllk alacaklar ise çermik Belediye Bakan ehmus Karamehmetolu tarafndan karlanacak. Kendisine bu desteinden dolay çok teekkür ediyoruz. lk kez oynayacamz Süper Amatör Ligde ampiyonluu hedefliyoruz. Takm da buna göre kuracaz. 10 Austosta bütün takm ilçede toplanacak, daha sonra da kamp dönemi balayacak dedi.

LçEDE BÜYÜK LG GÖRÜYORLAR

Kolombiyal futbolcularn transfer haberi, köylerle birlikte 50 bin nüfusu bulunan ilçede sevinç ve heyecanla karland. Cadde ve sokaklarda gezen iki futbolcuya sevgi gösterisinde bulunan çermikliler, kahvede konuk ettikleri futbolculara çay ikram edip, cep telefonu uygulamasyla da merak ettiklerini sordu. Bu duruma alan Luis Alberto ve Diego Alejandro, çermiki ve ilçe sakinlerini sevdiklerini belirterek, Türkiyeyi Fenerbahçe, Galatasaray ve Beiktan Avrupadaki baarl maçlarndan tandklarn söyledi. Alberto ve Alejandro, bir dönem Galatasarayda forma giyen Kolombiyal kaleci Faryd Mondragondan dolay da sarkrmzl takm tuttuklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git