Diyarbakır’da atletizm müsabakaları tamamlandı

Diyarbakır’da düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Yarı Final Atletizm müsabakaları sona erdi.

Haberler 17.04.2019 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

13-14 Mays tarihleri arasnda Seyrantepe Spor Tesislerindeki atletizm pistinde gerçekleen müsabakalara 103ü kz toplam 226 sporcu yer ald. 15 ilden katlmla yaplan müsabakalarda dereceye giren sporcular Anadolu Yldzlar Ligi Türkiye Finallerine katlma hakkn elde etti. Kzlar kategorisinde Gaziantepin birinci olduu müsabakalarda, Van ikinci ve Diyarbakr üçüncü oldu. rnakn birinci olduu erkekler kategorisinde Elaz ikinci ve Gaziantep üçüncü oldu. Diyarbakrda yaplan organizasyonda ilk üçe giren ekipler, 18-19 Mays tarihleri arasnda Mersinde gerçekleecek olan Anadolu Yldzlar Ligi Türkiye Finallerine katlma hakkn elde etti.

Atletizm Federasyonu Diyarbakr l Temsilcisi Azamettin Özaydodu, iki gün süren organizasyonun en iyi ekilde sonuçlandn söyledi. Özaydodu, oldukça çekimeli geçen müsabakalarda kzlar kategorisinde Diyarbakrn üçüncü olduunu belirtti. Özaydodu, Mersinde yaplacak Türkiye finallerine en iyi ekilde hazrlanacaklarn kaydederek, Diyarbakrda gerçekleen Anadolu Yldzlar Ligi Türkiye Yar Final müsabakalarn en iyi ekilde sonuçlandrdk. limize gelen sporcular, antrenörler ve idareciler kentimizden sorunsuz bir ekilde ayrldlar. Bu nedenle mutluyuz. Yarmalarda Diyarbakrl sporcularmz iyi mücadele ettiler. Ama beklediimiz dereceler gelmedi. Hem erkeklerde hem de kzlarda ilk üçe girmeyip hedeflemitik. Ama sadece kzlar kategorisinde bu hedefe ulatk. Aslnda ilk gün müsabakalarnda erkeklerde de iyi bir derece elde ettik, fakat son gün yarmalarnda sporcularmzn performans dütü. Bu nedenle erkeklerde istediimiz sonuca ulaamadk dedi.

Mersinde gerçekleecek Anadolu Yldzlar Ligi Türkiye Finallerinde iddial olduklarn vurgulayan Özaydodu, Antrenörlerimize ve sporcularmz Mersine çok iyi hazrlanacaklar ve yar final müsabakalarnda daha baarl sonuçlara imza atacaklar. Onlara bu anlamda güveniyor ve destekliyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git