Diyarbakır'da "Bir nefes sıhhat koşusu"

Dicle Üniversitesi (DÜ) Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, bağımlılıkla yapılan mücadeleye dikkat çekmek amacıyla "Bir Nefes Sıhhat Koşusu" etkinliği düzenlendi. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) önünde başlayan yarış DÜ Rektörlük binası önünde sona erdi.

Haberler 20.11.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Dicle Üniversitesi Bamllkla Mücadele Uygulama ve Aratrma Merkezinin organize ettii Bir Nefes Shhat kousu üniversite kampüsünde gerçekleti.

Dicle Üniversitesi Bamllkla Mücadele Uygulama ve Aratrma Merkezinin organizasyonu ile ktisadi ve dari Bilimler Fakültesi önünde 40 örencinin katlmyla balayan kou rektörlük binas önünde son buldu. 3 kategoride gerçekleen kouda kadnlar kategorisinde 1. Ebru Uluç, 2. rem Nur Yazar, 3. ise Ayan Dadelen, erkekler kategorisinde 1. Yusuf Ökmen, 2. Kerem Aksoy, 3. Serta Yetitiren, akademisyenler kategorisinde 1. Abdulkadir Öz, 2. Zafer Aktürk, 3. Yusuf Sayn oldu.

BR NEFES SIHHAT

Rektörlük bahçesinde gerçekleen ödül töreninde yarmaclara madalyalar verildi. Ödül töreninde konuma yapan Dicle Üniversitesi Bamllkla Mücadele Uygulama ve Aratrma Merkezi Müdürü Mustafa Uurlu Aslan, bamlla kar insanlara hayatn yaanlr yüzünü göstermeyi hedeflediklerini söyledi. Aslan, Dicle Üniversitesi Bamllkla Mücadele Uygulama ve Aratrma Merkezi, çok yakn bir zaman öncesinde kurulmasna ramen, Ankarada YÖK Bakanlnn tertip ettii Ruh Sal çaltayna itirak etti ve yllk eylem plann yaptktan sonra faaliyetlerini yürütmeye balad. Tabi bu faaliyetleri yürütürken, özellikle ehrimizde Bamllkla Mücadele l Koordinasyon Merkezi ve STKlar ile çeitli görümeler yaptk. Bundan sonraki süreçte, aktif bir ekilde faaliyetlerimizi yürütmeyi düünüyoruz. Bamllkla mücadele çok boyutlu süreç, orta okul seviyesinden tutun da her yata etkileyen bir süreç. Bu yüzden tüm resmi kurumlar bamllkla mücadeleyi öncelik eylem planlarna aldlar. Biz sadece resmi kurumlarn ii olmadn her insann bir insanlk ödevi olarak deerlendirmelerini düünüyoruz. Biz önce bilinçlendirme, daha sonra önleyici bir takm faaliyetler sürdürmeyi planlyoruz. Bu çerçeveden hareketle edebiyat, sanat, sinema ve spor gibi bir takm etkinliklere yönlendirmek ve hayatn yaanlr yüzünü de göstermek hedefimiz. Bu amaçla Bir Nefes Shhat kousunu yapmak istedik. Gerçekten de çok güzel katlm oldu, bundan sonraki süreçte çok daha geni çapl birtakm programlar olacak dedi.

Konumalarn ardndan dereceye giren yarmaclara ödülleri verildi.

Ana Sayfaya Git