Diyarbakır'da futbola yoğun ilgi

Diyarbakır Gençlik ve Spor , Son Dakika Spor Haberleri, Spor Son Dakika'>Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği yaz spor okullarına katılan yaklaşık bin 500 sporcu müdürlüğe bağlı futbol tesislerinde 12 futbol antrenörü ile çalışmalara başladı.

Haberler 11.07.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor l Müdürlüü bünyesinde gerçekletirilen spor organizasyonda örenciler antrenörler tarafndan futbolun temel eitimlerini alarak eitiliyor. Diyarbakr Gençlik ve Spor l Müdürü Mehmet Demir konuyla ilgili yapt açklamada, örencilerin burada futbolun temel eitimlerini aldn ve yetien sporcularn ihtiyaç olmas halinde kentteki amatör spor kulüplerine yönlendirileceini söyledi. Amaçlarnn Türk futboluna ahlakl sporcular yetitirmek olduunu ifade eden Demir, Gençlik ve Spor l Müdürlüü olarak altyapya önem verdiklerini belirtti. Burada yetien sporcularn hem Diyarbakr futboluna hem de Türk futboluna hizmet edeceini kaydeden Demir, Bilindii gibi geçen yl yaz okullarnda çok büyük bir sporcu topluluuna burada eitimler verildi. nallah bu çocuklarmz bundan sonra amatör spor kulüplerine yönlendireceiz. Orada özellikle bu takmlarda kendilerini daha çok yetitirecekler. Hem Diyarbakrmza hem de Türkiyenin dier spor kulüplerine futbolcu olarak gidecekler dedi.

FUTBOLA MERAK YÜKSEK

Diyarbakr Gençlik ve Spor l Müdürlüü olarak dier spor branlarna da sporcu yetitirdiklerini dile getiren Demir, konumasn öyle sürdürdü:

Yaz spor okullarnda sadece futbol deil, futbolun dnda birçok alanda örencilerimiz çaltrlyor. Futbolun dnda, basketbol, voleybol, yüzme, tekvando gibi spor alanlarnda da kendi hocalarmz tarafndan eitim veriliyor. Her yl il müdürlüümüz tarafndan geleneksel olarak yaplan yaz okullarmzda futbol bran için ortalama 2 bin 2 bin 500 kayt alyoruz. Bu örencilerimize futbolun ilk temel eitimlerini veriyoruz. Sonrasnda buradaki yetenekli gençlerimize altyap eitimini verdikten sonra lisansl oyuncu yapyoruz. Buradaki amaç futbolun altyapsn beslemek, Diyarbakrdaki futbolumuzun gelimesini salamaktr.

Ana Sayfaya Git