Diyarbakır’da ilk kez Türkiye Karate Şampiyonası gerçekleştiriliyor

Diyarbakır ilk kez ulusal seviyede Türkiye Karate Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyor. 4 gün sürecek şampiyonaya 54 ilden bin 600 sporcu katılıyor.

Haberler 15.11.2019 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk karatesinin genç yldzlarnn mücadele edecei Ümit, Genç ve 21 Ya Alt Türkiye Karate ampiyonas, Diyarbakrda düzenleniyor. Seyrantepe Spor Salonunda düzenlenen ve 4 gün sürecek olan müsabakalarda 54 ilden 274 kulübün katlmyla bin 600e yakn sporcu mücadele edecek.

Türkiye Karate Federasyon Bakan Esat Delihasan, Diyarbakrda ilk defa düzenlenen ulusal seviyede Türkiye ampiyonas gerçekletirmenin kendilerini gururlandrdn söyledi. Delihasan, Diyarbakrn ilk Türkiye ampiyonas, bunu yapmak da Karate Federasyonuna nasip oldu, gerçekten gururlandrd. lklerin federasyonuyuz ve ilklerden biri olmak bizi çok gururlandrd. Geçmiteki kötü anlan, duyulan Diyarbakrda bir sporcumuzun paylam bizi çok etkiledi. 15 yanda olan sporcumuz, Diyarbakr sana ön yargyla geldim, çok özür diliyorum, ön yarglarn hiçbirisi yok diye bir paylam yapmt. Bizim amacmz da bu ön yarglar krmak olmutu. Gerçekten gençlerin Diyarbakrn tarihini, kültürel güzelliklerini tantmalar gerçekten çok güzel bir duyguydu. Gelen herkes çok güzel duygularla buradan ayrlacak, bunu çok rahat bir ekilde söyleyebilirim dedi.

Diyarbakrda güzel karlandk

Denizli bölgesinden gelen dünya ikincisi karate sporcusu Damla Sültremen, Diyarbakrda çok güzel karlandklarn ifade etti. Sültremen, Gaziantepte yaplan Türkiye ampiyonasnda birincilik elde ettim, daha sonra milli takm seçmelerine katldm kazandm. 2 hafta önce çinde Dünya ampiyonasnda 2incilik elde ettim. Bugün tekrar Türkiye ampiyonasndaym, finale kaldm, akam finaller olacak ve tekrar Türkiye ampiyonu olacam umuyorum. Diyarbakr ülkemin her ehri gibi tabi ki çok güzel, insanlar çok scak, gezmeye pek frsatm olmad ama gezip dolanca daha çok güzelliini göreceime inanyorum. Diyarbakrda güzel karlandk diye konutu.

Ankaradan katlan bir dier sporcu Aye Malestaolu ise, tüm yarmaclara baarlar diledi. Malestaolu, yi eyler bekliyorum kendi açmdan, gayet güzel bir ortam ve organizasyon olduunu düünüyorum. Diyarbakrda çok fazla tarihi yer olduunu duydum ve gezmek istiyorum. 7 yamdan beri karate yapyorum, babam antrenör onun sayesinde baladm. Tüm yarmaclara baarlar diliyorum eklinde konutu.

ampiyona Diyarbakrda olduu içinde çok mutluyuz

Ankaradan gelen beden eitimi öretmeni ve milli sporcu karateci Seda Deniz, çok heyecanl olduunu ampiyonann Diyarbakrda olduu için çok mutlu olduunu söyledi. Deniz, Diyarbakr inanlmaz bir yermi, gezdik ama daha uzun gezmek gerekir. Daha çok zaman ayrp gezmek istiyoruz. Dardan bilgilendirildiimiz ekliyle deil, gelip görünce ok olduk, çok beendik. Herkesin gelip bizzat görüp yaamas gereken bir yer. Diyarbakrda çok güzel bir organizasyon, tarihinde ilk defa oluyor. çok heyecanlyz. Diyarbakrda olduu için de çok mutluyuz. Son olmayacan umuyoruz, biz daha çok gelip dolamak istiyoruz buralar. Turnuva da çok güzel. nsanlarn mutlu olarak ayrlacan umuyoruz. Hava alannda servis ve özel araçlarla karlandk, ilk izlenim her zaman çok daha iyi olur, otele kadar gittik, bizim için gezi rehberi bile ayarlanm, gezebileceimiz güzergahlar belirlenmi, sürekli bunlarla ilgili bilgiler verildi. Sporcular hem Diyarbakr görecekleri için çok heyecanllar hem de böyle büyük bir organizasyon için ekstra sportif baar anlamnda heyecanlar yüksek ifadelerini kulland.

çok doru bir ehirde olduumuzu düünüyorum

Ankaradan gelen antrenör Talha Keskin, bu tür organizasyonlarn yapld yerin çok önemli olduunu, sporcularn veriminin ortaya çkmas konusunda çok doru bir ehirde olduklarn söyledi. Keskin, Bize çok büyük pozitif enerji verdi geldiimizde. Bu anlamda çok mutlu olduk ve bizi çok iyi arladlar. Bunun da sporcular üzerinde çok büyük bir etkisi olacana inanyorum dedi.

Ana Sayfaya Git