Diyarbakır'da judo antrenörlük kursu

Türkiye Judo Federasyonu Başkanlığı tarafından Diyarbakır'da organize edilen 2. Kademe Judo Antrenör yetiştirme kursu devam ediyor.

Haberler 22.01.2020 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

10 Ocakta balayan kursa 41 antrenör yer alrken, eitimler Dicle Üniversitesi Beden Eitimi Yüksek Okulu Öretim görevlileri tarafndan veriliyor. 25 Ocakta sona erecek kurs, Diyarbakr Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü ehitlik Kökler çok Amaçl Spor Salonunda gerçekletiriliyor. Judo Diyarbakr l Temsilcisi Mustafa Beyaz, 2. Kademe Judo Antrenör yetitirme kursunun dolu dolu geçtiini söyledi. Beyaz, eitimlerin çok güzel bir ortamda gerçekletiini belirtti. Beyaz, ilk defa gerçekleen antrenörlük kursunda yer alan katlmclarla çok iyi diyaloglar kurduklarn kaydederek, Ülkemizin dört bir yanndan gelen kursiyerler ilimizin tarihi ve kültürel yerlerini gezip hayran kaldlar. Bu kurs kentimizin tantm için bu anlamda çok deerlidir. Ayrca 2. Kademe Antrenör yetitirme kursunu ilimizde ve bölgemizde ilk defa yaplyor. Bu konuda bizleri destekleyen Judo Federasyon Bakanmz Sezer Huysuza teekkür ediyoruz.

Eitimler uygulamal veriliyor

Kursiyerlerin baarl olmalar durumunda 2. Kademe Antrenör belgesine sahip olacaklarn vurgulayan Beyaz, Belgesini almaya hak kazanan arkadalarmz en önemli spor kulüplerimizde görev alma imkan yakalayacaklar. Bu kursun uygulamal eitmenliini Judo Federasyonu Eitim Kurulu Bakan Mehmet Ylmaz ve Eitim Kurulu Üyesi ve Milli takm Ba Antrenörü Osman Gökcül yapmaktadr. Teorik dersler ise Dicle üniversitesi Beden Eitimi ve Spor Yüksekokulu öretim üyeleri tarafndan verilmektedir eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git