Diyarbakır'da yetenek taraması yapıldı

Diyarbakır'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa hayata geçirdiği 'Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi' ile geleceğin şampiyon sporcuları belirlenmeye devam ediyor.

Haberler 26.07.2019 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

3. snf örencilerine yönelik yaplan yetenek taramalarna youn bir katlm saland. Yetenek taramalarnda Diyarbakr genelinde 7 bin 538 örenci taramadan geçti. Bu örenciler arasnda seçilen bin 149 örenciye özel çalma programlar uygulanmaya baland. Temel eitim becerilerinden geçen örenciler, çoklu bran eitimi alyor. Takm sporlar ve bireysel sporlarnda 6 ay daha eitim alacak olan örenciler, toplam 6 aamadan sonra Türkiyenin sporcu havuzundaki yerini alacak.

Diyarbakr Gençlik ve Spor l Müdürü Mehmet Demir, spora balama yanda bulunan yetenekli çocuklar tespit etmek amacyla ülke genelinde balatlan projenin olumlu bir ekilde ilerlediini söyledi. Gelecein ampiyon sporcularn belirlemeyi amaçladklarn da sözlerine ekleyen Demir, çocuk ve gençlerimizin erken yata muhakkak spora balamas gerekiyor. Bu kapsamda ülke genelinde balatlan projeyle ilimizde yaklak bin örenciyi taramadan geçirdik. Yeteneklerine göre belirlenen örencilerimize il genelinde uzman eitmenlerimiz eliinde eitim veriyoruz. u anda çoklu bran eitimleri ile örencilerimizi Türk sporuna kazandrmay hedefliyoruz. Örenciler, ilk olarak, el kavrama kuvveti, esneklik, çeviklik, geriye salkl topu atma, sürat kousu gibi özelliklere göre taranyor. Yetenek taramalarmz yeni eitim öretim ylnda da artarak devam edecek eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git